Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában elődöntős Győri Audi ETO KC mellett a DVSC-Aquaticum, a Kiskunhalas-Bravotel és az NB I/B-ben listavezető Újbuda lesz ott a Duna Takarék női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében szombaton és vasárnap, Győrben - hangzott el az esemény szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

A párosítás szerint a nyitónapon a Debrecen a Kiskunhalassal, míg a Győr az Újbudával csap össze a másnapi döntőbe jutásért. A szakemberek a címvédő és házigazda Győr végső sikerét valószínűsítik.

"Fontosnak tartjuk, hogy hazai pályán, győzelmekkel háláljuk meg szurkolóink bizalmát" - mondta Kiss Lajos győri szakosztályvezető.

A másodosztályú Újbuda célja a tisztes helytállás, de ha a harmadik - vagy annál jobb - helyen végeznek a hétvégén, akkor valamelyik nemzetközi kupában is elindulhatnak a következő szezonban.

"Büszkék vagyunk rá, hogy NBI/B-s csapatként bejutottunk a négyes döntőbe" - mondta Bács Márton, a klub alelnöke - "A korábbi Goldberger SE alapjaira építettük fel az együttest, azzal a céllal, hogy feljussunk az NBI-be. Tisztában vagyunk az esélyeinkkel, de természetesen minél jobb eredménnyel szeretnénk zárni a hétvégét."

Baranyai Antal, a debreceniek ügyvezető igazgatója döntőbe jutást vár együttesétől: "A végső győzelemért minden bizonnyal a Győrrel kell majd megküzdenünk, így a fináléban nem mi vagyunk az esélyesek, ám igyekszünk megnehezíteni a házigazdák dolgát."

A Győr - amely a magyar bajnokság alapszakaszát már megnyerte - egy héttel ezelőtt bajnoki mérkőzésen fölényes, 37-24-es sikert aratott a Debrecen ellen.

A Magyar Kupa programja:
Április 4., szombat:
17.00: DVSC-Aquaticum - Kiskunhalas NKSE
19.00: Újbuda TC - Győri AUDI ETO

Április 5., vasárnap:
12.30: a 3. helyért
15.00: döntő

A mérkőzéseket a Sport1 közvetíti.