Vágólapra másolva!
Bár zentai születésű révén tökéletesen beszéli a magyar nyelvet, s magyar útlevéllel is rendelkezik, mégis meglepetésnek tűnhet, hogy a korábbi szerb válogatott Milorad Krivokapic meghívást kapott a férfikézilabda-válogatott keretébe. Ha Csoknyai István kapitány is úgy akarja, a jobbátlövő szeptember 19-én, Románia ellen debütálhat.

"Már az elmúlt időszakban is volt arról szó, hogy magyar válogatott leszek, ám ez egészen ez év júniusáig nem történhetett meg, ugyanis most múlt el három év, azóta, hogy utoljára szerepeltem a szerb nemzeti együttesben" - nyilatkozta a Pick-Szeged játékosa a Magyar Szónak.

"Bevallom, nem is gondolkodtam arról, hogy azért kerültem-e be a magyar keretbe, mert nemrég felröppent egy hír, hogy Nagy László, a Barcelona jobbátlövője kacérkodik a gondolattal, hogy spanyol állampolgár legyen, s egy nap majd a spanyol válogatottban lépjen pályára."

A 29 éves jobbátlövő úgy gondolja, a szeptember 19-i, Románia elleni mérkőzést követően tisztább lesz a kép a folytatást illetően. "A nagyváradi mérkőzésen jelen lesznek a szövetség képviselői is, s a találkozó után minden bizonnyal leülünk megbeszélni a további terveket, s ha sikerül olyan megállapodást kötnünk, akkor Eklemovics mellett talán én is pályára léphetek a jövő évi, ausztriai Eb-n."

Szerb lapokban és különböző fórumokon az utóbbi időben sokan bírálták Sterbik Árpádot, Eklemovics Nikolát és Puljezevics Nenadot, amiért úgy döntöttek, hogy a szerb helyett másik válogatott erősítenek.

"Egyelőre még nem hallottam semmi negatív kritikát a döntésemmel kapcsolatban, de azt megjegyezném, hogy engem az utóbbi három évben senki nem hívott a szerb szövetségből. Tudom, hogy most ott is új szelek fújnak, nem hosszabbították meg Jovica Cvetkovic szerződését. Nem tudom, hogyan döntöttem volna, ha Szerbiából is keresnek, de így, hogy még egy telefonhívás se történt, a döntésem szerintem indokolt" - mondta Krivokapics.

Pérez: kéztörés

Kéztörést szenvedett Carlos Pérez, az MKB-Veszprém átlövője csapata Croatia Zagreb elleni balatonfüredi mérkőzésén. A kiváló játékos kezét műteni kell. Mezey Csaba, a magyar válogatott technikai vezetője arról tájékoztatta a kézi.hu-t, hogy Pérez 6-8 hét múlva játszhat újra, vagyis minden valószínűség szerint csak a november 8-i, Gorenje Velenje elleni BL-mérkőzésen állhat klubja rendelkezésére, a Löwen, a Chambéry és Kielce elleni találkozókat kihagyja. Pérez a magyar keret tagja lett volna a szeptember 19-i Cozma-emlékmérkőzésén is.