Vágólapra másolva!
A továbbjutás szempontjából roppant fontos két pontot szerzett szombaton a Győri Audi ETO KC a spanyol Itxako otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában.

Eredmény, női BL, C csoport, 4. forduló:
Itxako (spanyol) - Győri Audi ETO KC 14-20 (9-10)
Navarra, 1200 néző
v.: Nikolic, Stojkovic (szerb)
Itxako: Van der Wal, Navarro (kapusok) - Aguilar 3, Alberto 2, Alonso 3, Barnó 1, Berenguel, Craciun 1, Egozkue 1, B. Fernandez, Pena 1, E. Pinedo 2, P. Pinedo, Rhode
Győr: Pálinger, Oguntoye (kapusok) - Amorim 2, Bradeanu, Hornyák Á. 1, Kisfaludy, Kovacsics 5/3, Mayer, Mraviková 2, Orbán, Spiridon 1, Szegedi, Tomori 2, Vérten 6
hetesek: 3/0, illetve 3/3
kiállítások: 4, illetve 6 perc

November elsején a Győr drámai csatában 29-28-ra győzött a rivális ellen, ám azóta az Itxako pontot tudott szerezni Zvenyigorodban, így egy mostani sikerrel a sereghajtó pozícióba taszíthatta volna az ETO-t.

Jól kezdett a magyar bajnok, ám egy kiállítás megtörte a lendületet, és fordítottak a hazaiak. Azonos létszámban megint az ETO akarata érvényesült, azonban a győzelmi kényszerben lévő spanyolok harcosan küzdöttek. Egyenlítettek is, de végül a jobban összpontosító Győr vonult előnnyel pihenőre.

A fordulás után is őrizte sovány vezetését a vendéggárda. Az Itxako hiába lett egyre keményebb, lassan felőrölte erejét az, hogy állandóan rohant az eredmény után. Így aztán a hajrában már megnyugodhatott a magyar alakulat, amely így végérvényesen leszakította riválisát.

A BL a decemberi kínai vb miatt csak jövőre folytatódik. A Győr január 10-én a Zvenyigorodot, 17-én a Valceát fogadja. A kvartett első két helyezettje jut a nyolc közé, a harmadik a KEK nyolcaddöntőjében folytatja, míg az utolsó kiesik.

A csoport másik mérkőzésén:
Zvenyigorod (orosz) - Oltchim Valcea (román) 27-26 (12-10)

Az állás:
1. Valcea 6 pont
2. Zvenyigorod 5
3. Győr 4
4. Itxako 1