Vágólapra másolva!
Nagy László családi okokra és kisebb sérülésre hivatkozva nem vesz részt a januári, ausztriai férfikézilabda Európa-bajnokságon. A spanyol szövetség szeretné honosítani a világklasszis átlövőt, aki csak magyar válogatott lehetne a londoni olimpián, amennyiben játszana az Eb-n.

Nagy László a Pannon-kupa kihagyása után a 2010 januárjában esedékes Eb-n sem vesz részt.

"Döntésem csak az Eb-re szól, jelenleg nem téma az, hogy a spanyolok szeretnék, ha a 2012-es olimpián az ő válogatottjukban szerepeljek. Tíz éve minden világversenyen ott voltam, most inkább a családommal szeretnék lenni. Ráadásul korábbi ujjsérülésem után sem vagyok százszázalékos állapotban, noha játszom a klubomban, nem lehet túlterhelni" - nyilatkozta Nagy László.

Hozzátette: az Eb után beszél a magyar szövetség képviselőivel a hogyan továbbról, mert nem döntött még, elfogadja-e a spanyol szövetség ajánlatát, vagy továbbra is a magyar válogatott rendelkezésére áll.

Csoknyai István szövetségi kapitány elmondta: úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett azért, hogy Nagy ott legyen az Eb-n, s sajnálja, hogy a játékos így döntött.

"Az Eb után szeretnénk, ha Laci már azt jelezné, hogy továbbra is a mi játékosunk marad, mert ő igazi értéke a csapatnak" - tette hozzá Csoknyai.

Sinka László, a magyar szövetség elnöke egyelőre nem kívánt reagálni, mint jelezte: megvárja Nagynak az Eb-ra vonatkozó hivatalos bejelentését.

A nemzetközi szövetség szabályzata alapján egy játékos három év kihagyás után szerepelhet egy másik ország válogatottjában. Azt Nagy is elismerte, a spanyolok erőteljesen kapacitálják, hogy inkább náluk játsszon.

A kiváló átlövő idén június 21-én szerepelt legutóbb a magyar nemzeti csapatban, vagyis ha kihagyna három évet, akkor a spanyol együttessel - sikeres kvalifikáció esetén - ott lehetne a 2012-es londoni olimpián.