Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes bejutott a brisbane-i tenisztorna női versenyének második fordulójába, azaz a legjobb 16 közé. A magyar játékos hétfőn Peng Su-ajjal mérkőzött, s három szettben bizonyult jobbnak kínai ellenfelénél.

A viadal honlapja szerint Szávay jól kezdett, 3:0-ra elhúzott, ázsiai riválisa azonban az első játszmában fordítani tudott.

A második szakasz kiegyenlített játékot hozott, de ebben már a magyar teniszező volt határozottabb, mint ahogy a harmadikban is, mikor Peng csupán két játékot nyert. Az összecsapás 2 óra 20 percig tartott.

Szávay a második körben a szlovák Daniela Hantuchova és az orosz Jekatyerina Ivanova párharcának győztesével játszik. "Végre megtört a jég, sikerült győznöm Ausztráliában" - nyilatkozta győzelme után Szávay. "Az első játszma elején jól ment a játék, ám utána sokat rontottam és elveszítettem a játszmát. A folytatásban azonban már nem volt gond, és aminek külön örülök, a szerva is jól ment. Alaposan elfáradtam, de ez amolyan jóleső fáradtságnak nevezhető. A tavaly nyári budapesti torna óta nem ment ennyire jól a tenisz."

A Római Teniszakadémián rendezett viadalt megnyerte a magyar játékos. Szávay a második körben a negyedik helyen kiemelt Daniela Hantuchovával játszik, aki szintén három játszmában nyert a selejtezőből feljutott orosz Jekatyerina Ivanova ellen. Hantuchova és Szávay eddig kétszer találkoztak WTA-tornán és mindkét alkalommal (New Haven 2007, Párizs 2008) a Vasas játékosa diadalmaskodott.

Az egyesben vasárnap győzelemmel kezdett Czink Melinda oldalán Anantxa Parra Santonjával bejutott hétfőn a második fordulóba a brisbane-i torna női páros versenyében. A viadal honlapja szerint a magyar, spanyol duó a 16 között a negyedik helyen kiemelt lengyel Klaudia Jans, Alicja Rosolska kettőst verte könnyedén. Szávay az olasz Roberta Vincivel az Anastasia Rodionova, Arina Rogyionova ausztrál, orosz páros ellen kezd majd.

Czink Melinda a negyeddöntőbe jutásért a cseh Barbora Zahlavova Strycovával mérkőzik. Eddig két alkalommal játszottak WTA-tornán, 2004-ben Zahlavova Strycova nyert, míg tavaly Birminghamben - füvön - a magyar játékos nagyon simán, 6:2, 6:3-ra verte 23 esztendős riválisát.

eredmények,nők, egyes (220 ezer dollár összdíjazás):
Szávay - Peng (kínai) 5:7, 6:4, 6:2

páros, nyolcaddöntő:
Czink, Parra Santonja (magyar, spanyol) - Jans, Rosolska (lengyel, 4.) 6:4, 6:1

férfiak (372 500 dollár összdíjazás):
Falla (kolumbiai) - Chardy (francia, 7.) 6:4, 6:4
Gicquel (francia) - Petzschner (német) 6:3, 6:1
Odesnik (amerikai) - Clément (francia) 6:4, 7:6 (7-2)
Gasquet (francia) - Nieminen (finn) 6:3, 4:6, 6:4