Vágólapra másolva!
A Ferencváros kézilabda-szakosztálya átvészelte az elmúlt évek nehézségeit, a jövőben biztos lábakon áll majd, így az eredményekben is javulást várnak a vezetők. Kökény Beatrix, a kézilabdázók ügyvezető igazgatója elmondta: a következő szezonban a nőknél az első számú cél, hogy az együttes ismét a dobogóra álljon, a férfiaknál pedig egy erős középcsapat kialakítása a terv.

"Örülök neki, hogy megkaptuk a lehetőséget arra, hogy a Fradit ismét a csúcsra emeljük. Remélem, olyan fényes lesz a jövője a klubnak, mint a múltja. Fordulóponthoz érkeztünk, nemcsak sok támogató, hanem egy önkormányzat is mögénk állt. Ezzel megszüntetjük a vidéki városok helyzeti előnyét" - hangsúlyozta a vezetőként is Bajnokok Ligája-sikerekre vágyó Kökény.

A csütörtöki eseményen bemutatkozott az FTC Kézilabda Kft. új vezetése, valamint a csapattal együttműködést kialakító szervezetek és társaságok több képviselője. Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat stratégiai megállapodást kötött a klubbal.

"Ez egy rettentően fontos állomás a klub életében. Úgy gondolom, ez a sportág a mi gyémántkövünk. Utánpótlás szinten is hosszú évtizedek óta remek munka zajlik. Most egy olyan támogatói csomagot sikerült összeállítanunk, amely hosszú távra eredményezheti a kézilabdázók sikerességét" - nyilatkozta Rieb György, az FTC elnöke.

A szakvezetők már megkapták az engedélyeket, hogy megerősítsék a kereteket, ám konkrét érkezőként egyelőre csak Jelena Abramovicsot jelölték meg, aki Hódmezővásárhelyről szerződik a zöld-fehérekhez. A Ferencváros hosszú távra tervez, ezért a csapat vezetőedzőjével, Elek Gáborral, valamint két meghatározó játékosával, Szucsánszki Zitával és Dajka Bettinával is négy évvel hosszabbított, míg Pastrovics Melinda további három esztendőre kötelezte el magát.

"Borzasztóan nehéz év van mögöttünk, két válogatott játékosunk, Zácsik Szandra és Szamoránszky Piroska is eligazolt. Az ő elvesztésük meghatározta a mostani szereplésünket" - mondta a 2009/2010-es szezonnal kapcsolatban Elek Gábor, akinek együttese az 5-8. helyért lép majd pályára a rájátszásban. Ezzel kapcsolatban Kökény Beatrix elárulta, hogy egy támogató segítségének köszönhetően ezeket a mérkőzéseket ingyen tekinthetik meg a zöld-fehér szurkolók.