Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokság után távozó Sead Hasanefendic helyére Veselin Vukovicot nevezte ki a szövetség a szerb férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitányának. Az 52 éves szakember megbízatása a 2012-es londoni olimpiáig szól.

"Ez valamilyen értelemben meglepetés, hiszen Ljuba Obradovic is jelölt volt a posztra. Az szövetség vezetői megkerestek, s azt kérdezték, elvállalnám-e a szövetségi kaptányi posztot. Azt válaszoltam, ez egy nagy megtisztelés" - nyilatkozta Vukovic.

A szerb férfikézilabda-válogatott a januári, ausztriai Európa-bajnokság után maradt szövetségi kapitány nélkül: a sikertelen szereplés miatt Sead Hasanefendic a kontinensviadal után benyújtotta lemondását.

Az 52 éves Vukovic játékosként kétszer nyert BEK-et a RK Metaloplastika csapatával (1985, 1986), tagja volt az 1984-es Los Angeles-i olimpián aranyérmes jugoszláv válogatottnak.

A szerb szövetségben nagyon bíznak benne, hogy az ő vezetésével a nemzeti együttesnek sikerül kiharcolnia a 2011-es világbajnokságon való részvételt: a pótselejtezőben Szerbia ellenfele az Európa-bajnokságon a magyar válogatottat is legyőző Csehország lesz.