Vágólapra másolva!
Súlyos tragédia érte a szerb és a román kézilabdasportot: 44 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Zoran Kurtes, a HCM Constanta férfikézilabda-csapatának szerb vezetőedzője. Kurtes 2006-2007-ben a Pick Szegedet irányította.
Forrás: ==
Forrás: ==

Péntek éjjel 23 órakor rosszul lett szállodai szobájában, s a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni Zoran Kurtes életét. A HCM Constanta férfikézilabda-csapatának szerb vezetőedzőjének halálát a hírek szerint szívinfarktus okozta.

"Egyszerűen nem hiszem el, várom, hogy egyszer csak megjelenik az edzésen" - nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek Alexander Dimache, a Constanta egyik válogatott játékosa. "Ez ugyanolyan óriási tragédia számunkra, mint Marian Cozma halála."

Kurtes játékosként 11 szezont húzott le a Jugovic Kac színeiben, edzőként a Sintelon, a Partizan és a Vojvodina csapatával is bajnoki címet nyert.

2002-2003-ban a jugoszláv férfiválogatottat irányította, 2006-2007-ben a Pick Szegednél is dolgozott.

2008. szeptember 30-án kötött 2011-ig szóló szerződést a Constantával, amellyel első évben bajnokságot nyert, míg a KEK-ben a negyeddöntőig vezette. Az idei szezonban a Bajnokok Ligájában indulhatott, meglepetésre továbbjutott a csoportkörből, legyőzve többek között a Montpelliert, és a Pick Szegedet is. A legjobb 16 csapat között az MKB Veszprém jelentette a végállomást. A csapat néhány napja ünnepelte újabb bajnoki aranyérmét.