Vágólapra másolva!
A januári Európa-bajnokságot kézsérülésére hivatkozva, a szlovénok elleni, júniusi világbajnoki selejtezőt gerinc- és derékbántalmai miatt mondta le Nagy László, így a férfikézilabda-válogatott a Barcelona BL-döntős csillaga nélkül vívja meg a páros mérkőzést.

Sérülésre hivatkozva nem vállalja a válogatottbeli szereplést Nagy László, a Barcelona válogatott kézilabdázója. A hétvégén BL-döntőt játszó jobbátlövő kedden, telefonon közölte döntését Mocsai Lajossal, a válogatott szakmai igazgatójával.

Mocsai egy hete, majd vasárnap este is e-mailben kereste meg Nagy Lászlót. Az első levélre adott válaszában a játékos kifejtette a szerepléssel kapcsolatos problémáit (feltételrendszer, biztosítás, napidíj, stb.), ám konkrét választ nem adott.

"Mindkétszer megírtam Nagy Lászlónak, hogy számítok rá, várjuk a válogatottba - hangsúlyozta a Kezi.hu szakportálnak Mocsai Lajos. "Előbb sem pozitív, sem negatív választ nem kaptam tőle, majd kedden délután fölhívott, és közölte, hogy a BL-döntőt követően elment a Barcelona csapatorvosához, ahol megállapították, hogy gerinc- és derékbántalmai miatt pihennie kell. A szlovénok ellen így a játékos nélkül készülünk."

Sinka László, az MKSZ elnöke elmondta: nagyon sajnálja, hogy Nagy László megsérült, pedig a vasárnapi Bajnokok Ligája-döntőben még nagy kedvvel játszott a Kiel ellen. "Nagyra becsülöm azokat a játékosokat, akik minden nehézség ellenére, a hosszú szezon végén vállalják a versenyt, és a szlovénok elleni vb-selejtezőt" - tette hozzá Sinka.

A válogatott 19 fős kerete:
Kapusok: Fazekas Nándor (Veszprém), Liszkai Szilveszter (Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya), Iváncsik Tamás (Veszprém)
Jobbátlövők: Balogh Zsolt (PLER), Laluska Balázs (Cimos Koper, szlovén)
Irányítók: Nikola Eklemovics (Veszprém), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
Beállók: Herbert Gábor (Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta, román), Zubai Szabolcs (Szeged)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Aragon, spanyol), Carlos Pérez (Veszprém)
Balszélsők: Halász Máté (Tatabánya), Iváncsik Gergő (Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate, spanyol)

A csapat programja, felkészülési mérkőzés:
Június 5., Nagybecskerek:
18.00:
Szerbia - Magyarország

A vb-selejtező programja:
Június 13., Ljubljana:
18.00:
Szlovénia - Magyarország

Június 20., Veszprém:
18.00:
Magyarország - Szlovénia