Vágólapra másolva!
A Pro Sport szerint három nappal az első BL-középdöntős mérkőzés előtt menesztette Kovács Pétert az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, a magyar szakember helyett Anja Andersen irányítja a továbbiakban a román együttest.

Három nappal az első Bajnokok Ligájában esedékes középdöntő-mérkőzés előtt menesztette magyar edzőjét, Kovács Pétert az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, amelynek új trénere Anja Andersen lett. A dánok egykori világklasszisa játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet nyert, edzőként pedig háromszor (2004, 2005, 2007) vezette Bajnokok Ligája-diadalra a Slagelse csapatát. Legutóbb az FCK trénere volt, román lapok szerint valceai bemutatkozására csütörtök este kerül sor, amikor az első edzést vezényli új tanítványainak.

Kovács Péter tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, de ősszel már többször is azt írták a román lapok, hogy távoznia kell a gyengébb eredmények miatt.

"Hivatalosan Kovács Péter a Valcea edzője, és amíg nem egyezünk meg távozásának feltételeiről, addig ő a tréner. Ennél többet egyelőre nem tudok mondani ezzel kapcsolatban" - tájékoztatta a Kézi.hu-t Szörnyi Attila, Kovács Péter menedzsere.

"Nem tudok mit mondani" - hárította el Kovács a Pro Sport érdeklődését. "Sokkolt a hír, még nem tudtam beszélni a vezetőkkel, hogy megerősítsék mindezt nekem".

Kovács Péter játékosként világbajnoki ezüstérmes volt, és őt választották meg Magyarországon az évszázad legjobb férfi kézilabdázójának. Edzőként többek között utánpótlás-válogatottaknál, valamint a Pick Szegednél és a Dunaferr együttesénél dolgozott, mielőtt a török szövetség szakmai igazgatója lett.

A 323-szoros magyar válogatott, vb-ezüstérmes átlövő korábban dolgozott a magyar női junior-válogatott mellett (2001-ben vb-ezüstöt szerzett Görbicz Anitáékkal), irányította a Pick Szeged férfi- és a Dunaferr női csapatát is, illetve a török női válogatottat.