Vágólapra másolva!
Budapest-emlékérmet adott át a Ferencváros KEK-győztes női kézilabdázóinak kedden Tarlós István, Budapest főpolgármestere, aki külön kiemelte, hogy 33 évvel ezelőtt Elek Gábor vezetőedző édesapja, Elek Gyula vezette KEK-győzelemig a zöld-fehéreket.

"Elismerésemet és szimpátiámat szeretném kifejezni, már csak azért is, mert édesanyám révén 1953 óta Fradi-drukker vagyok" - mondta köszöntőjében a városvezető, aki megjegyezte, a két szerencseszáma közül az egyik a 11-es, amely jelen esetben azt jelképezi, hogy a Ferencváros aratta a magyar női kézilabda 11. nemzetközi kupadiadalát.

A főpolgármester külön kiemelte, hogy 33 évvel ezelőtt Elek Gábor vezetőedző édesapja, Elek Gyula vezette legutóbb KEK-győzelemig a zöld-fehérek nőikézilabda-csapatát.

Tarlós István egy-egy szál virágot és egy-egy Budapest-emlékérmet adott át a sportolóknak, a szakmai stáb tagjainak és a klubvezetőknek.

"Az FTC elnökeként ez az első nemzetközi siker, amelynek részese lehetek. Óriási siker ez, hiszen Magyarországon is van olyan csapat, amely a miénkhez képest többszörös költségvetéssel rendelkezik" - mondta Kubatov Gábor klubelnök.

A Fidesz pártigazgatója elsősorban annak tulajdonította a sikert, hogy az együttes játékosai barátok, s nem munkatársak, ezáltal bebizonyították, a közösség szerepe fontosabb, mint a pénzé.

"Hálásan köszönöm nektek ezt a diadalt. Példaképek lettetek, akik miatt remélhetőleg sok fiatal elmegy kézilabdázni, ezáltal ők nem a számítógépet akarják majd használni, hanem gólt dobni" - szólt a csapathoz Kubatov.

A Ferencváros elsőszámú vezetője elmondta, vannak tervek a csapat csarnokának felújítására, amely nem felelt meg az európai szövetség előírásainak, így a KEK-döntő hazai felvonását Dabason játszotta az együttes. Kubatov azt is problémaként említette, hogy egyes meccsekre nem férnek be annyian a csarnokba, mint ahányan kíváncsiak lennének rá.

Az FTC Rail Cargo Hungaria története harmadik európai kupadiadalát aratta, a KEK-et pedig 1978 után másodszor hódította el, miután 34-29-es hazai sikerét követően május 15-én a spanyol Mar Alicante vendégeként 23-23-as döntetlent ért el a visszavágón, s így összesítésben 57-52-re bizonyult jobbnak a fináléban.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!