Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette Ambros Martín, az Itxako Navarra nőikézilabda-csapatának vezetőedzője, hogy szezon végén távozik az együttes éléről. A szakember a hírek szerint Győrbe tart, utódja az Elda Prestigio jelenlegi mestere, José Ignacio Prades Pons lesz.

Amint arról az [origo] két hónapja, illetve tíz napja is beszámolt, spanyol edzője lehet nyártól a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának. Miután Konkoly Csaba távozását követően a női szövetségi kapitány, Karl Erik Böhn csak szezon végéig kapott engedélyt a magyar szövetségtől, így a klubnak sürgősen új edző után kell néznie.

Azt Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke az [origo] megkeresésére megerősítette, Ambros Martín valóban a jelöltek között volt, a klubvezetés már decemberben tárgyalt vele. Úgy tudjuk, a szakember szívesen jönne is Győrbe, talán nem véletlen, hogy a 2013 nyaráig szóló szerződését nem tölti ki az Itxakónál.

A Diario de Navarra szintén arról írt, hogy a Győr lehet Martín új munkáltatója. A spanyol bajnok nem tétlenkedett, szóban már meg is egyezett az utóddal, az Elda Prestigio szakvezetőjével, José Ignacio Prades Ponsszal, aki várhatóan kétéves szerződést köt.

Győrben a játékoskeret is átalakulóban van: információnk szerint nincs még megegyezés Hornyák Ágnessel, akinek a klub előbb két-, majd egyéves szerződést kínált. Nem marad ugyanakkor Hornyák nélkül az ETO: az egykori debreceni, jelenleg veszprémi Hornyák Dóra ugyanis úgy hírlik, már megállapodott a győri vezetőkkel.

A 19 éves játékos november elején maga kérte debreceni szerződésének felbontását, és 2012 nyaráig a Veszprém Barabáshoz igazolt.

Ugyancsak visszatérhet Győrbe Tomori Zsuzsa, aki egyszer már szerepelt a bajnokcsapatban. Ám a vezetőség 2010. március 16-án bejelentette, hogy felmenti a munkavégzés alól, miután az átlövő a ljubljanai BL-mérkőzésen trágár szavakkal illette akkori edzőjét, Konkoly Csabát, ezt ráadásul nemcsak a kispad, de győri szurkolók, illetve a csapattal tartó prominens vezetők is hallották. Nyolc nappal később Tomorival szerződést is bontott az ETO, végül a Ferencváros szerződtette.