Vágólapra másolva!
Ha legyőzte volna a Kielcét, bebiztosíthatta volna csoportmásodik helyét az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, a 24-21-es hazai vereséggel azonban még a BL-továbbjutás miatt is izgulnia kell. A közönség a mérkőzés végén Mocsai Lajost éltette gúnyosan, ezt a szakember nagyon zokon vette.

"Tudtuk, hogy a Kielce nagyon jó csapat, minden poszton jó játékosokkal rendelkeznek. Tudható volt, hogy az Eb-n szereplő és az itthon készülő játékosok között nehéz lesz megteremteni az összhangot, ez sajnos nem is sikerült. Kalkuláltunk a lengyelek védekező taktikájával, de sajnos sokáig nem tudtunk alkalmazkodni hozzá. Utána folyamatosan építettük fel a meccset, sajnos nem sikerült megtartani a kiharcolt előnyünket. A végjátékban az ellenfelünk taktikusan kézilabdázott, egy-egy elleni akciógólokat lőtt, míg az indításaink nem sikerültek" - nyilatkozta a mérkőzés után Mocsai Lajos, a klub hivatalos honlapján.

A szakember azonban nehezen élte meg a közönség reakcióját, a hazai drukkerek ugyanis "Szép volt, Lajos!" rigmusokkal jelezték, elégedetlenek vele.

"A közönség hozzánk hasonlóan elégedetlen volt a mutatott játékkal és az eredménnyel, ezt megértem. A reakció érthető, de fájó, a pályafutásom során ilyennel még nem találkoztam. Annyit szeretnék még elmondani, hogy a napokban felmerült pletykákkal ellentétben nem tárgyaltam a győri női csapattal az odaszerződésemről. A Veszprém edzője vagyok, a csapat sikeréért dolgoztam az elmúlt napokban is. A mérkőzést értékelnem kell mind a játékosokkal, mind a klub vezetőivel" - tette hozzá Mocsai.

A második félidőben a Veszprém már három góllal is vezetett, sőt, kétgólos előnynél kettős emberelőnyben játszhatott, a Kielce mégis fordítani tudott, Mocsai pedig nem próbálkozott időkéréssel.

A csapatból egyedül Fazekas Nándor játszott fantasztikusan, csereként beállva az első tíz lövésből hetet megfogott, végül 47 százalékos, világklasszis teljesítménnyel zárt.

Az MKB Veszprém KC hivatalos fórumán Dr. Magyarády Péter a klub gazdasági és operatív elnöke ugyancsak azt írta, egy közepesnél valamivel jobban játszó, de korántsem jó Kielcétől kaptak ki.

"Olyan meccsen, ahol egyetlen játékos (Nándi) hozta az elvárhatót (és sokkal többet, ihletett állapotban védett), és egy volt, aki legalább egy félidőt. A többi gyakorlatilag értékelhetetlen. Nem csak arról beszélünk, hogy támadásban koncepciótlanul játszottunk, ez lehetne rossz forma vagy bármi, de a védekezés is harmatgyenge volt, ami viszont már akarati kérdés. Nonszensz, hogy a legjobbnak tartott magyar védő nem csak támadásban betlizik, de védekezésben is az lő gólt róla, aki épp arra jár, és függetlenül attól, hogy kettesben vagy hármasban védekezik."

Magyarády szerint a szünetben már érezte, hogy baj lesz, és ezt gondolta 18-15-nél is, mert teljesen hiányzott az átütőerő a játékból.

"Pereznek - jóval - korábban kellett volna jönnie... az Iváncsik Gergő-David Korazija csere most nem volt indokolt talán, a 2. félidei időkérés elmaradása pedig érthetetlen, megmagyarázhatatlan. A lengyelek játékára képtelenek voltunk minimális szinten is reagálni."

* * *

A Füchse Berlin három góllal nyert vasárnap az orosz Csehovszki Medvegyi ellen az MKB Veszprém csoportjában a férfi Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában.

Velux férfi BL, 8. forduló:
B csoport:
Füchse Berlin (német) - Csehovszki Medvegyi (orosz) 31-28 (17-19)

szombaton játszották:
MKB Veszprém - Kielce (lengyel) 21-24 (13-12)
Atlético Madrid (spanyol) - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 31-27 (15-13)

Az állás:
1. Atlético Madrid 14 pont
2. Veszprém 10
3. Füchse Berlin 9
4. Kielce 8
5. Csehovszki Medvegyi 7
6. Bjerringbro-Silkeborg 0

D csoport:
Köbenhavn (dán) - Partizan Beograd (szerb) 29-23 (18-11)
Ademar León (spanyol) - Montpellier (francia) 29-28 (13-12)

csütörtökön játszották:
THW Kiel (német) - Pick Szeged 34-24 (18-12)

Az állás:
1. Kiel 13 pont
2. Köbenhavn 12
3. León 11
4. Montpellier 8
5. Szeged 4
6. Beograd 0

Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.