Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának kérésére az európai szövetség (EHF) megváltoztatta az szombati, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés kezdési időpontját, amely ugyanúgy 17 órakor rajtol, mint a Kielce-Csehov összecsapás.

A találkozó eredetileg 16.15-kor kezdődött volna, ám a lengyel Kielce és az orosz Csehovszkije Medvegyi 17 órától játszik egymás ellen, márpedig ezen az összecsapáson - feltéve, hogy a házigazda német Füchse Berlin a papírformának megfelelően legalább döntetlent ér el a pont nélküli dán Bjerringbro-Silkeborg ellen - a Veszprém számára kedvezőtlen eredmény is születhet abban az esetben, ha Mocsai Lajos vezetőedző együttese kikapna a már biztos csoportelső Madridtól.

Ha a Veszprém győz, csoportmásodik lesz, ha pontot szerez, akkor is biztosan továbbjut a nyolcaddöntőbe, ám vereség esetén - és a Berlin-Silkeborg meccsen hazai sikert feltételezve - a Kielce-Csehov párharc eredményétől függ a sorsa.

Amennyiben az MKB kikap, Kielcében pedig döntetlen születik és a Berlin legalább döntetlent ér el a Silkeborg ellen, a magyar bajnok kiesik, ugyanis a Csehovval és a Berlinnel szemben is rosszabb az egymás elleni összevetésben.

A férfi BL B csoportjának szombati programja:
Füchse Berlin (német) - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 14.30
MKB Veszprém - Atlético Madrid (spanyol) 17.00
Kielce (lengyel) - Csehovszkije Medvegyi (orosz) 17.00

Az állás:
1. Madrid 16 pont
2. Kielce 10 (269-259)
3. VESZPRÉM 10 (238-239)
4. Csehov 9 (265-250)
5. Berlin 9 (268-265)
6. Silkeborg 0

Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.