Vágólapra másolva!
Csalódott csapata kétgólos sikere miatt Karl Erik Böhn, a Győr nőikézilabda-csapatának edzője, mert az ETO hiába nyert 29-27-re a montenegrói Buducnost ellen a Bajnokopk Ligája-döntő első mérkőzésén, nem játszott jól. Görbicz Anita optimistán várja a jövő vasárnapi, podgoricai visszavágót.

Görbicz tizenkettőt dobott, a Győr nyerte a BL-döntő első felvonását

"Csalódott vagyok, hogy csak két góllal nyertünk, noha vezettünk öttel is. Nem játszottunk jól, csak Görbicz és Haraldsen emelkedett ki teljesítményével. Sok mindent jobban tudunk csinálni a jövő héten. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de meg fogjuk találni, hol tudunk fejlődni. Sajnos Popovicot több ízben csak szemmel követtük, és hagytuk közelről lőni" - nyilatkozta Karl Erik Böhn, a Győr vezetőedzője a Buducnost elleni BL-döntő után.

A szakember és élettársa, Heidi Löke a mérkőzésen gyászszalagot viselt a héten elhunyt honfitársuk, Alexander Dale Oen világbajnok, olimpiai ezüstérmes úszó emlékére.

Görbicz Anita örült a győzelemnek, hiszen előzetesen is nehéz meccsre számított.

"Nagyon szomorú vagyok, hogy csak két góllal nyertünk. Ha sikerült volna az ötgólos előnyt tovább növelnünk, könnyebb helyzetből várhatnánk a második mérkőzést. Bízom benne, hogy a visszavágón mindenki csúcsformában lesz, hiszen az a találkozó következik, amelyre egész évben készültünk. Tudjuk, mi vár ránk Podgoricában, az ottani csarnokban. Nagyon remélem, hogy a születésnapomon majd magasba emelhetem a BL-trófeát. Életem legszebb szülinapi ajándéka lenne."

Dragan Adzic, a Podgorica vezetőedzője gratulált a győrieknek. "Ellenfelünk jobb volt. Van egy hetünk a hibák kijavítására, bízom benne, hogy több mint két góllal fogunk nyerni."

Ana Djokic, a Győr korábbi beállósa szerint várható volt, hogy nehéz meccs lesz. "Minden meccsen vannak hullámvölgyek, de a mi rossz periódusunk most hosszabb ideig tartott, mint ahogy várni lehetett. Jobbak vagyunk, mint ahogy ma játszottunk. Főleg védekezésben fejlődhetünk."