Vágólapra másolva!
Óriási mérkőzésen 29-27-es győzelmet aratott a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata a montenegrói Buducnost Podgorica ellen a Bajnokok Ligája-döntő első mérkőzésén. A hazaiak legjobbja, Görbicz Anita tizenkét gólig jutott, a vendégektől Bojana Popovic tizennégyszer volt eredményes.

Eredmény, BL-döntő, első mérkőzés:
Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica (montenegrói) 29-27 (13-12)
Veszprém, 5000 néző
v.: Holger Fleisch, Jürgen Rieber (németek)
gól: Görbicz 12/7, Radicevic 4, Löke 4, Amorim 4, Vérten 3, Lekic 2, illetve Popovic 14/3, Djokic 3/1, K. Bulatovic 3/2, Savic 2, Miljanic 2, Radovic 1, Jovetic 1, Knezevic 1
hetes: 7/7, illetve 11/6
kiállítás: 4, illetve 10 perc

Élő közvetítés

Csaknem egy órával kezdés előtt megtelt a Veszprém Aréna, a két csapatot 5500 néző fogadta. Az ETO fél 5-kor vonult ki a bemelegítésre, a vendégek kicsit korábban. Amint beléptek a küzdőtérre a hazai játékosok, hatalmas taps és hangorkán fogadta őket. Kívánságukra a Hooligans együttes Küzdj az álmodért című számát játszották le először.

A mérkőzés előtt - de az EHF-ceremónia után - a győri szurkolók elénekelték a Himnuszt, amit a montenegrói szurkolók füttykoncerttel és saját rigmusaik éneklésével kísérték.

Remekül kezdett a Győr, a nyolcadik percben már 3-0 állt a magyar bajnok neve mellett, Lunde-Haraldsen két hetest is védett, a két nehéztüzér, Bulatovic és Popovic pedig elbizonytalanodottnak tűnt.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Nézze meg a mérkőzés képeit!

Állandósult a Győr két-háromgólos előnye, de Görbicz mellé nem tudott senki felnőni a gólszerzés tekintetében. Csak a másik oldalon Popovic, aki emberhátrányból, lerohanásból, átlövésből, egyéni akcióból is eredményes volt, vállára vette csapatát. Muszáj volt, mert a másik lövőből, Bulatovicból bohócot csinált a Győr kapusa.

A félidő hajrája több izgalmat is okozott, először a montenegrói szurkolók csináltak balhét, de a rohamrendőrök helyreállították a rendet, a pályán pedig Popovicék egyenlítettek (12-12). A félidei szűk előnyt Amorim gólja jelentette.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Nézze meg a mérkőzés képeit!

A fordulás után folytatódott Görbicz és Popovic gólpárbaja, a 44. percben 19-18-tól azonban beindult a Győr. Görbicz nem tudott hetesből hibázni, aztán a két szélső, Radicevic és Vérten is a kapuig száguldott - 23-18-nál Dragan Adzic kétségbeesetten kért időt.

De nem javult a helyzet, maradt a négy-ötgólos győri előny, 29-24-nél azonban megtört valami. Az utolsó öt percben először Savic szépített, majd Popovic egy átlövéssel és egy hetessel meglőtte tizenharmadik és tizennegyedik gólját is, beállítva a 29-27-es eredményt.

A pokolian keménynek és izgalmasnak ígérkező visszavágót jövő vasárnap rendezik Podgoricában.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Nézze meg a mérkőzés képeit!