Vágólapra másolva!
Muszbek Mihály sportközgazdász a DigiSport Reggeli Start című adásában elmondta, hogy Nagy László a legértékesebb magyar sportoló, így nem meglepő, hogy a Veszprém kézilabdacsapata jelentős összeget áldoz arra, hogy hazacsábítsa a Barcelona játékosát.

"Szakmai és sportértéke meghaladja Dzsudzsák Balázsét, annak ellenére, hogy a válogatott labdarúgó háromszor-négyszer annyit keres" - nyilatkozta Muszbek Nagy Lászlóról. "Éppen ezért láthat benne és esetleges magyarországi csapatában fantáziát egy olyan multinacionális cég, amely új terméket, új munkakultúrát, új üzleti filozófiát akar meghonosítani Magyarországon. Ha ezt egy nagy cég külföldön szeretné megtenni, az háromszor annyi pénzbe kerülne a világ másik pontján" - magyarázta az üzlet gazdasági hátterét a sportközgadász.

Szörnyi Attila, Nagy László menedzsere [origo]-nak korábban azt mondta, hogy három millió euró a kézilabdázó kivásárlási ára. Enric Masip, a Barcelona technikai igazgatója azt nyilatkozta, hogy Nagy majdnem dupla annyi fizetést kap majd Veszprémben, mint Barcelonában - információnk szerint eddig havi 25 ezer eurót keresett, ez az összeg új csapatában 45 ezer euró lesz.

Úgy tudjuk, a Veszprém költségvetése jövőre hétmillió euró lesz, ebben a magasságban két éve csupán négy csapat volt: a német Kiel (9,5 millió euró), a Hamburg (8,5), a Barcelona (7,5) és a Rhein-Neckar Löwen (7,5).

A klub anyagi helyzetén jelentősen javítana egy új szponzor, a Mercedes állítólagos szerepvállalása, de érdeklődésünkre Sztipichné Kozári Edina kommunikációs vezető azt mondta, amennyiben ez bekövetkezne, a cég azonnal sajtóközleményt adna ki.