Vágólapra másolva!
Amíg a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata csupán magyar játékosokkal erősítene a 2012-13-as idényre, addig az európai topcsapatok nagybevásárlását látva az utóbbi évek egyik legizgalmasabb Bajnokok Ligája-szezonja következhet. A Valceának olyan bő a kerete, hogy csak kapusokkal is kiállhatna, a címvédő Buducnost két visszavonuló klasszisa nélkül is bombaerős marad.

Idén hetedik európai kupadöntőjét bukta el a Győri ETO nőikézilabda-együttese, amelynek szurkolói folyamatosan azzal biztatták eddig magukat, majd jövőre megmutatja a csapat.

De úgy tűnik, az elmúlt években megszokott nagy bejelentések ezúttal elmaradnak, a klub május végén mutatja majd be új keretét. A bajnoki címvédő vezetése magyarosabb csapatban gondolkodik, így négy hazai játékos érkezik az együtteshez, Pálinger Katalin visszavonul, a szlovén Ana Gros pedig távozik.

Ambros Martin a spanyol Itxakótól érkezik edzőnek, információnk szerint az ő kérése volt, hogy balkezes átlövővel számolhasson. Így a távozó Gros pótlására az elmúlt szezonban az osztrák Hypóban szereplő válogatott jobbátlövő, Rédei-Soós Viktória érkezik, rajta kívül a kapus Herr Orsolya, a balszélső Szepesi Ivett (mindkettő Siófok), illetve az irányító-átlövő Hornyák Dóra (Veszprém) lesz az új szerzemény.

A hírek szerint Martinnal jöhetett volna még a portugál átlövő, Barbosa is az Itxakótól, de a Győr valóban nem akart újabb légióst szerződtetni.

Popovic és Savic BL-győztesként vonul vissza

A 2012-13-as európai kupaszezon azért sem tűnik sétagaloppnak az ETO számára, mert a vetélytársak komoly erősítésbe kezdtek.

A címvédő Buducnost csapatából Bojana Popovic és Maja Savic is távozik, mindketten befejezik aktív pályafutásukat. Hogy júniusban vagy augusztusban, csak attól függ, sikerül-e a montenegrói válogatottal kivívni az olimpiai szereplés jogát.

Ugyan a Barbárok nevű ultracsoport nagyon szeretné, hogy Popovic még egy szezont húzzon le a klub színeiben - vele együtt nagyobb esély lenne a BL-címvédésre -, a világklasszis átlövő hajthatatlannak tűnik.

Ugyancsak kérdéses még az egykori győri beállós, Ana Djokic sorsa, aki néhány hete az [origo]-nak azt mondta, két ajánlata is van, de nem tudja még, hogyan alakul a sorsa. A francia balátlövő Claudine Mendy érkezése már biztos, ugyancsak a Buducnostban folytathatja az Itxako spanyol válogatott beállósa, Begona Fernández - ezzel el is dőlhet Djokic sorsa.

Hét kapusa van már a Valceának

Óriási bevásárlásba kezdett az Oltchim Valcea is, pedig a román klub tavaly egyszer már úgy tűnt, nemcsak csődbe jut, de végleg meg is szűnik. 2011 áprilisának elején ugyanis a női kézilabdában őrült nagynak számító, 3,5 millió eurós költségvetéssel rendelkező csapat főszponzora, a hatalmas adóssággal küzdő állami cég, az Oltchim első embere azt közölte, megvonja a támogatást, pár nappal később azonban bejelentette, hogy a következő szezonra még vállalja a költségeket.

Forrás: [origo]

Valceában akár hét kapussal is felállhatnának

Úgy tűnik, a BL-elődöntő megtette hatását, mert hihetetlen igazolási hullám vette kezdetét. A leghihetetlenebb, hogy a már szezon során öt kapussal rendelkező együttes még két világklasszist megvásárolt: a francia vb-ezüstérmes Amandine Leynaud (Metz) mellett a spanyol válogatott Silvia Navarro (Itxako) is odaszerződött. Hogy ne unatkozzanak, mindketten kaptak egy-egy korábbi csapattársat is Allison Pineau (Metz), illetve a portugál Alexandrina Barbosa (Itxako) személyében.

Erősödő Krim, újraépülő Hypo

Még nagyobb lesz a mozgás a Krim Ljubljanában, a szlovénok ugyanis szinte a teljes keretet lecserélik, ráadásul minőségi játékosokra.

Távozik ugyan Mehlmann Ibolya, Andrea Seric, Kristina Bille Hansen, valamint Gorica Acimovic, de helyükre igazi klasszisok érkeznek. Ilyen Linnea Torstenson, a dán FCM és a svéd válogatott balátlövője, akit az elmúlt két évben hazája legjobbjának választottak.

Ugyancsak a szlovén fővárosba szerződött a brazil Daniela De Oliveira Piedade (Hypo), a spanyol Carmen Martin (Itxako), a szerb Katarina Krpez (HC Metalurg), illetve a német Nina Wörz és Susanne Müller (Randers).

A norvég Larvik idén úgy jutott BL-elődöntőbe, hogy nem számíthatott a gyermekáldás miatt hiányzó Gro Hammerseng mellett a sérült Tine Stangéra és Nora Mörkre se.

Forrás: AFP

Hammersenggel jóval erősebb lesz a Larvik

Jövőre azonban már mindenki ott lesz a rajtnál, és bár Amanda Kurtovic a Viborgba szerződik, a fiatal jobbátlövő, Kristine Breistöl (Baekkelagets) és Hammerseng élettársa, Anja Edin (Storhamar) komoly erősítés lehet.

Az osztrák Hypónál Németh András keze alatt újabb csapat formálódhat, távozik Silvia Pinheiro (Le Havre), Samira Rocha (Arvor 29), Dani Piedade (Krim), Rédei-Soós Viktória (Győr) és Francine Cararo (vissza Brazíliába), de visszatér Ljubljanából Gorica Acimovic, illetve már bejelentették a brazil Cavaleiro érkezését is.