Vágólapra másolva!
Nagy László döntése, hogy mégsem játszik a spanyol válogatottban szomorúságot és meglepetést okozott, nyilatkozta az EFA hírügynökségnek Juan de Dios Román, a Spanyol Kézilabda Szövetség elnöke.

"Nagy három éve jelezte, szívesen játszana spanyol színekben, ezért nem fogadta el a magyar szövetség invitálását, hogy megfeleljen a honosítási követelménynek. Mivel egyértelművé tette szándékát, el is indult a honosítási folyamat, a meglepetés akkor történt, amikor a Veszprémmel való kapcsolata miatt megváltozott a hozzáállása. A szövetség se választ, se magyarázatot nem kapott a játékostól arra vonatkozóan, hogy visszatérve Magyarországra melyik válogatottban szerepelne" - mondta Juan de Dios Román.

Az elnök úgy fogalmazott, szomorú és meglepett, hogy így alakult a helyzet, mert ő és a szövetség mindig a spanyol kézilabda és a játékos érdekeit tartotta szem előtt.

Egy nappal korábban Valero Rivera szövetségi kapitány árulta el, valóban tárgyalt a magyar jobbátlövő esetleges szerepléséről. De az ügyről nem akar beszélni: "Ez engem már nem érint, akinek magyarázkodnia kell, az Nagy László, nem pedig én."

Nagy László utoljára 2009. június 21-én játszott a magyar válogatottban, majd másfél évig többféle indokra hivatkozva távol maradt a csapattól. Tavaly februárban a kézilabda-szövetség ultimátumára reagálva hivatalosan is bejelentette, hogy nem kíván többet a magyar válogatottban játszani.

Idén május elején kiderült, a játékos elhagyja a Barcelona csapatát és a Veszprémbe igazol, ám ennek részleteiről még nem egyeztek meg a klubok.