Vágólapra másolva!
November végéig nem ülhet le klubja, a Lada Togliatti nőikézilabda-csapatának kispadjára Jevgenyij Trefilov, aki a vizsgálatok szerint szeptember elején kisebb infarktuson esett át. A szakembert akkor távolították el az orosz női válogatott éléről.

"Éreztem, hogy a testemmel valami baj van. A legutóbbi, Dinamo elleni mérkőzést megelőzően átestem egy vizsgálaton, amely azt mutatta ki, hogy egyrészt magas a vérnyomásom, másrészt a közelmúltban kisebb szívrohamom volt. Akkor, amikor az orosz szövetség végrehajtó bizottsága úgy döntött, meneszt a válogatott éléről" - nyilatkozta Trefilov a Handball.ru portálnak.

"Most egy komolyabb CT-vizsgálatra lesz szükség, ezért pihennem kell. De minden jól megy, november végén visszatérhetek" - tette hozzá.

Trefilov 1999 óta volt kapitány, vezetésével az orosz együttes négyszer (2001, 2005, 2007, 2009) nyert vb-aranyérmet. A tavalyi, brazíliai világbajnokság hatodik helye után azonban az idei olimpián már a negyeddöntőben kiesett az általa irányított válogatott.

A Lada csapatánál ideiglenesen Alekszander Ovszjannyikov és Ljubov Kaljajeva veszi át munkáját.