Vágólapra másolva!
A vb-nyolcaddöntőre készülő magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elkerülné az egyemberes támadójátékot. Hajdu János agresszivitást kért, mert a bátortalanságból az ellenfél erőt merít. A spanyolok elleni vereségre gondolni sem mer.

Görbicz zsenialitása is kevés volt

"Csak magunknak köszönhetjük, hogy a spanyolokat kaptuk a kieséses szakasz első állomásán" - mondta Hajdu János, szövetségi kapitány az MTI-nek.

A szakember ezzel együtt lát esélyt a nyolcaddöntőben, és a németek elleni jó játékra alapozza a bizakodását. "A kulcsemberek is egyre hatékonyabbá váltak, ráadásul Soós Viktória beállításával a korábbinál mozgékonyabb és így veszélyesebb lett a támadóalakzat."

A túlzottan egyemberes támadójátékot szeretné elkerülni. "Ha van valaki, aki felnő Görbicz Anita mellé, akkor az irányítónak is több helye lesz, nem csak rá kell figyelnie az ellenfélnek. Ezt láttuk pénteken is: Soós Vikire kiléptek, Görbicznek meg több területe adódott, így aztán sok helyzete és lövése volt."

Ebből kiindulva néhány játékosnak bátrabban kellene támadnia a védőfalat, nem kell félni a feladatoktól, a lövésektől. "Ha az ellenfél érzi rajtunk, hogy nem vagyunk elég agresszívek, akkor abból neki lesz több ereje, és elhiheti, hogy van keresnivalója. Ezt kell elkerülni a folytatásban. Most jön a legfontosabb mérkőzésünk. Ha nyerünk, akkor teljesítettük az elnökség által elénk tűzött célt, ha nem, abba belegondolni sem merek." - mondta Hajdu.

Az olimpiai és vb-bronzérmes spanyol és a tavaly Eb-bronzos magyar csapat eddig 18-szor találkozott egymással, kilencszer a magyarok győztek, öt döntetlen mellett pedig négy spanyol siker született. Legutóbb ugyancsak Újvidéken, a tavalyi Eb-n, december 7-én a magyarok 32-31-re nyertek.

A két csapat hétfőn, 17.30-kor csap össze a vajdasági városban. Ha a Hajdu-csapat nyer, szerdán Belgrádban a hétfői brazil-holland összecsapás győztesével találkozik.

nyolcaddöntők:
december 15., vasárnap
Németország - Angola, Újvidék, 17.30 (4. sorszámú nyolcaddöntő)
Franciaország - Japán, Belgrád, 18.00 (6.)
Lengyelország - Románia, Újvidék, 20.15 (5.)
Dánia - Montenegró, Belgrád, 20.45 (3.)

december 16., hétfő:
MAGYARORSZÁG - Spanyolország, Újvidék, 17.30 (2.)
Brazília - Hollandia, Belgrád, 18.00 (1.)
Norvégia - Csehország, Újvidék, 20.15 (8.)
Koreai Köztársaság - Szerbia, Belgrád (7.) 20.45