Vágólapra másolva!
Gyógyíthatatlan a leukémiája Karl Erik Böhnnek, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányának.

"Megkaptam a halálos ítéletet az ország két legjobb hematológusától, nem volt vicces" - nyilatkozta Böhn a TV2 nevű norvég csatornának. A leukémiával kezelt és csontvelő-átültetésen átesett edzőnél a múlt héten találtak újabb rákos sejteket, hétfőn pedig újabb vizsgálaton esett át, ekkor derült ki, hogy gyógyíthatatlan a leukémiája.

"Jól vagyok, van még időm. Norvégia legjobb orvosi csapatát tudhatom magam mögött, ami reményt ad, de a szeretteimnek nagyon nehéz lesz" - mondta a magyar nőikézi-válogatott kapitánya, akit a nyolcadik helyezéssel zárult szerbiai vébén Hajdu János helyettesített.

Böhnt november 27-én gyógyultnak nyilvánították, három hét mesterséges kóma és a kemoterápiás kezelések után úgy tűnt, legyőzte a leukémiát, most azonban sajnálatos fordulatot vett a betegsége. "Ilyen az élet, csak az az egyetlen dolog biztos benne, hogy meghalunk. Nem tudom, mennyi időm van hátra, remélem, évekről van még szó, és nem napokról".

Böhn a tavaly decemberi Európa-bajnokságon a harmadik helyig vezette a magyar csapatot, a mostani vébé idején pedig egy norvég csatorna szakkomentátoraként követte az eseményeket.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek azt mondta, napi kapcsolatban áll a szakvezetővel, de nincs felhatalmazása arra, hogy állapotáról nyilatkozzon. Hozzátette, az elnökség januárban mindenképpen foglalkozik a női válogatott szövetségi posztjával, és emberi, illetve szakmai szempontokat figyelembe véve fog dönteni az ügyben.

Az MTI megkeresésére a norvég hírügynökség kézilabdával foglalkozó szakújságírója azt mondta, Böhnnek valószínűleg ez az utolsó karácsonya, mert rendkívül agresszív a szervezetét megtámadó rákos betegség.