Vágólapra másolva!
A Macedónia elleni 31-25-ös győzelmet követően vasárnap a magyar férfikézilabda-válogatott életében a regeneráció kapott főszerepet Herningben. A mieink konditermi edzéssel, videóelemzésekkel, hétfőn pedig taktikai tréninggel készülnek a házigazda, Eb-címvédő és vb-ezüstérmes Dánia elleni esti mérkőzésre.

"Minden világversenyen a játékosok fizikai állapotában bekövetkezik egy holtpont, úgy érezzük, ez most jött el" - kezdte Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

"Éppen ezért vasárnap a taktikai elemzés mellett a regenerációé a főszerep, a csapat konditermi edzésen vesz részt a videózások mellett. Mivel hétfőn későn, este fél kilenckor lépünk pályára, ezért délelőtt intenzív taktikai edzést tartok a csapatnak, aztán nekiugrunk a dánoknak. Nagyon komoly eredményt értünk el azzal, hogy a rendkívül nehéz csoportból nagy küzdelem árán továbbjutva pontot is hoztunk magunkkal a torna második szakaszába, majd biztos győzelmet arattunk Macedónia ellen. Ahhoz, hogy a legjobb hat közé kerüljünk, további pontra, pontokra van szükségünk a hátralévő két mérkőzésen. Már most látszik, hogy rendkívül jó eséllyel pályázunk a legjobb nyolc közé kerülésre, azaz megőrizhetjük helyünket a kontinens legjobbjai között. Ez rendkívül örvendetes, azon dolgozunk, hogy amennyire csak lehet, még előrébb lépjünk."

A tavalyi vébén is játszottunk a dánokkal Forrás: AFP/Josep Lago

A csapat több játékosán keresztülment egy felső légúti vírusos betegség, amely szombaton már Lékai Mátét is kínozta. Az Európa-bajnokságon eddig remeklő irányítónak estére hőemelkedése lett. "Kezeljük Mátét, reméljük, nála sem tartanak 1-2 napnál tovább a panaszok. Rajta kívül egy-két játékos kapott ütéseket a macedónok ellen, de ezek kezelhető, kisebb sérülések" - mondta el dr. Erdélyi Gábor csapatorvos.

"Sajnos szombatra lebetegedtem kissé, a közérzetem is rossz volt, és hőemelkedésem lett, de a kezelések hatására vasárnapra javult a helyzet" - hangsúlyozta Lékai Máté, a csapat eddig remeklő irányítója. "Nagyon remélem, hogy Dánia ellen pályára léphetek, mindent megteszünk, hogy a játékunkban látott folyamatos javulás tovább folytatódjon" - tette hozzá.

Lékai megbetegedett Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Örülök, hogy Macedónia ellen végre hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez" - tekintett vissza a szombati, 31-25-ös magyar győzelemre Nagy Kornél, aki a középdöntő első találkozóján négy gólt szerzett. "Fontos, hogy balátlövő poszton Putics Barnával mindketten jól teljesítsünk. Dánia következik, az eddigi legkeményebb ellenfél, a címvédő, egyben házigazda válogatott. Tavaly a világbajnokság negyeddöntőjében találkoztunk a dánokkal, akkor rossz első félidőt követően végül megszorítottuk őket, a tavalyi barcelonai második félidőből kell építkeznünk. A házigazdák sem verhetetlenek, mindent megteszünk, hogy ezt bebizonyítsuk."