Vágólapra másolva!
A hírek szerint utolsó kívánságának megfelelően a magyar válogatott mezében temetik el Karl-Erik Böhnt, a női válogatott vasárnap elhunyt szövetségi kapitányát. A keddi szertartáson a Magyar Kézilabda Szövetséget Vetési Iván elnök és Siti Beáta másodedző képviseli, a győri és a ferencvárosi játékosok közül azonban senki sem lehet ott Sandefjordban.

A február 2-án elhunyt Karl Erik Böhn temetésére február 11-én Sandefjordban kerül sor, a Magyar Kézilabda Szövetséget a tervek szerint Vetési Iván elnök és Siti Beáta, a válogatott másodedzője képviseli. Az viszont meglepő, hogy Böhn egykori tanítványai, az 2012-ben Európa-bajnoki bronzot nyert válogatott keret tagjai közül senki sem utazik Norvégiába.

Ágai Kis András, a Magyar Kézilabda Szövetség kommunikációs igazgatója az Origo érdeklődésére elmondta, hogy a szövetség felajánlotta a segítségét abban, hogy amennyiben a Győr vagy a Ferencváros szeretné magát képviseltetni, akkor egy-két játékosnak fizeti az útját és segít a szervezésben is. Sőt, informálisan még az is felmerült, hogy a szerdára kiírt Győr-Érd bajnokit elhalasszák a temetés miatt.

Ennek ellenére a játékosok közül senki sem lesz ott - se Böhn korábbi élettársa, Heidi Löke, se Katrine Lunde, akinek volt férje Karl Erik egyik legjobb barátja volt -, de legalább a Győrt Kelecsényi Ernő klubelnök képviseli. A klub a pénteki, Larvik elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után bővebb tájékoztatást ígért.

A Fradiból viszont senki sem tud Norvégiába utazni, ahogy Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök érdeklődésünkre elmondta, a program annyira zsúfolt, hogy játékos nem vállalhatja az utazást. Még akkor sem, ha a csapat vasárnap éppen Norvégiában, Bergenben vív KEK-nyolcaddöntő-visszavágót, azaz csak egy plusz éjszakát kellene ott tölteni a temetés kedvéért.A következő tétmeccsre pedig szombaton kerülne csak sor, amikor a Vác érkezik a Népligetbe.

"Olyan kicsi a szakosztályunk, hogy nincs lehetőségünk embert küldeni Norvégiába. De még gondolkodunk azon, hátha mégis sikerül megoldani" - mondta Jeney, aki csupán társadalmi munkában dolgozik a szakosztálynál, és a jövő héten fontos tárgyalások várnak rá a munkahelyén.