Vágólapra másolva!
Nyílt levélben kért elnézést Görbicz Anitától Milena Knezevic, a Podgorica női kézise, miután vasárnap lefejelte a magyar játékost egy Bajnokok Ligája-középdöntő mérkőzés utolsó másodpercében.

A montenegróiaknak nyerniük kellett volna, hogy élre ugorjanak a csoportban, mikor az utolsó támadásnál, 26-26-nál Knezevic a győri irányító felé fordult, és belefejelt az arcába. Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig néhány pillanat múlva dőlt el, ő is az arcát fogta. A bírók nem vették észre az esetet, és a meccs jegyzőkönyvébe nem rögzítették.

A Győr hivatalos panaszt tett az Európai Kézilabda Szövetségnél, míg Knezevic a Facebook-oldalán írt angol nyelvű levelet Görbicznek.

"Drága Anita,

Szeretnék elnézést kérni a megbocsáthatatlan tettemért személyesen tőled, a klubomtól, melyet mindennél jobban szeretek és tisztelek, valamint a közönségtől. Sajnos, amit tettem nem csak nekem fájt, de sok olyan embernek is, akiket őszintén tisztelek, köztük neked is.

Tisztában vagyok azzal, hogy nincs mentség a tettemre, de arra kérlek, fogadd el az őszinte bocsánatkérésemet, tekintsd a bűntudatom bizonyítékának.

Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy feledtessem ezt az eseményt, mert nem ez a valódi kép rólam. Tudom, hogy nem lesz könnyű, sok erőfeszítést igényel majd, de vállalom a kihívást, ahogy oly sokszor a múltban.

Remélem, erősebben jövök ki ebből, és sikerül megmutatnom, hogy az igazi Milena Knezevic egy sportember, aki őszintén tiszteli a fair playt, és a mi csodás sportunknak él."

A Podgorica és a Győr már biztos résztvevője a májusi budapesti BL négyes döntőnek.