Vágólapra másolva!
Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya szerint az lett volna a legrosszabb, ha a Bajnokok Ligájának keddi sorsolásán a régi rivális Rhein-Neckar Löwent kapja a kézibajnok. Végül a PSG-vel kerültek össze a magyarok, Nagy azt ígéri, hogy mindent megtesznek a négy közé kerülésért.

"A Paris Saint-Germain egy kis világválogatott, a tehetős tulajdonos mindent megtett annak érdekében, hogy Bajnokok Ligája-győzelemre is képes együttest verbuváljon Párizsban, és ezt nagybevásárlásnak is lehetne nevezni. Eddigi mérkőzéseiken a franciák hullámzó teljesítményt nyújtottak, és e közben az is kiderült, hogy hazai pályán sem sebezhetetlenek. Bízzunk abban, hogy nem éppen a velünk szembeni mérkőzéseken táltosodnak meg, és hozzák a legjobb formájukat. Az EHF kétkalapos sorsolása miatt két korábbi címvédővel, a német THW Kiel, illetve a spanyol FC Barcelona együttesével - egykori csapatommal - eleve nem kerülhettünk szembe, ahogy a szezon meglepetéscsapatát, a címvédő Hamburgot elbúcsúztató macedón Vardar Szkopjét sem kaphattuk. De ehhez azt is hozzátenném, hogy a mostani Kiel együttesével sokkal inkább találkoztam volna, mint azzal, amelyik legutóbb az utunkat állta" - nyilatkozta a sorsolás után Nagy László a Telekom Sporthír Szolgálatának.

A PSG egyik Veszprémből leszerződtetett játékosa Császár Gábor. "Nincs ebben semmi különös, egykori csapattársakból gyakran lesznek ellenfelek, és ez fordítva is így igaz. A profisport már csak ilyen" - folytatta Nagy. "Szerintem Gábor mindent bele fog adni, hogy bizonyítani tudjon, számunkra pedig ugyanolyan ellenfél lesz, mint a PSG többi kézilabdázója. Neki már odahúz a szíve, ahogy a hozzánk szerződött légiósoknak is."

Az első meccs Párizsban lesz. "Nem egyértelműen előnyös, hogy idegenben kezdünk, de szerintem az sem lenne feltétlenül jó a számunkra, ha mi lennénk először a pályaválasztók. A kinti kezdés valamivel mégiscsak előnyösebbnek mondható a mi szempontunkból. Ha a barcelonai éveimre gondolok, volt úgy, hogy idegenben döntöttük el a továbbjutás kérdését, de ez sem sikerült mindig. Nem szívesen gondolok vissza a tavalyi búcsúmeccsünkre, amikor a Veszprém Arénában nem tudtunk megbirkózni a THW Kiel csapatával, és nem jutottunk be a négyes döntőbe. Meglátjuk, mire visszük Európa legtehetősebb kézilabdacsapata ellen, amit viszont csapatkapitányként és a társaim nevében is már most kimondhatok: mindent meg fogunk tenni azért, hogy ott lehessünk a Final Fourban" - hangsúlyozta Nagy László, aki a Barcelonával kétszer is BL-győztes volt.

Az első mérkőzést - idegenben - 19-én vagy 20-án, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

A párosítások:
Bajnokok Ligája:
Paris Saint-Germain (francia) - MKB-MVM Veszprém
Rhein-Neckar Löwen (német) - FC Barcelona (spanyol)
SG Flensburg-Handewitt (német) - Vardar Szkopje (macedón)
Metalurg Szkopje (macedón) - THW Kiel (német)

EHF-kupa:
Sporting CP (portugál) - Pick Szeged
Montpellier (francia) - HBC Nantes (francia)
HCM Constanta (román) - Lugi (svéd)

A negyeddöntőben csak három párharcot rendeznek, a D csoportban győztes német Füchse Berlin ugyanis házigazdaként automatikusan tagja lett a sorozat négyes döntőjének.