Császár Gábor lett az év legrosszabb kézis igazolása

Császár Gábor (PSG), Nikola Karabatic (Barcelona), kézilabda
FRANCE, Paris : Paris Saint-Germain's Hungarian Gabor Csaszar (L) is blocked by Barcelona’s French Nikola Karabatic (L) during the Handball Champions League match between PSG Handball and Barcelona on October 20, 2013 at the Halle Georges Carpentier in Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A handball-planet.com nemzetközi kézilabdás portál az év legrosszabb igazolásának választotta Császár Gábort, aki nyáron igazolt az MKB Veszprémtől a francia PSG-hez. A világ legnagyobb költségvetésű csapata csúnyán megbukott, amit nem lehet a magyar játékos nyakába varrni, mert alig játszott a PSG-ben. 

Az oldal is hangsúlyozza a cikkében, nem feltétlenül a játékosok hibája, hogy felkerültek az idei év legrosszabb igazolásait tartalmazó listára, és ez talán az élen végzett Császár Gáborra igaz leginkább. A Veszprém elleni, összesen 120 perces összecsapáson szinte csak akkor volt pariban a PSG, amikor Császár a pályán volt, és a szakértők sem értik, miért jegelte Philippe Gardent egész évben a magyar irányítót.

A cikk kitér rá, hogy Császár óriási szezont futott 2012-ben, de tavaly tavasszal már nem fért bele Carlos Ortega elképzeléseibe Veszprémben, ezért távozott. Ez némileg csúsztatás, Császár az olimpián megsérült, és mire visszatért, már Chema Rodriguez volt az első számú irányító, és a válogatott irányítónak nem sikerült formába lendülnie tavaszra sem. Igaz, annyira nem is próbálkozott, hiszen már tudta, hogy a PSG-hez szerződik a nyáron.

Párizsban ugyan tudta, hogy a világ legjobb irányítójával, Daniel Narcisse-szal kell megküzdenie a helyéért, de vállalta a versenyt. Csakhogy közben kiderült, hogy a PSG további sztárokat igazolt, és Császár egyre hátrébb szorult a hierarchiában, ami azért is furcsa, mert a vezetőedzővel, Gardent-nel együtt dolgozott korábban a Chamberyben. A magyar játékos mellőzésének valószínűleg az lehetett az oka, hogy vetélytársaival szemben nem tud védekezni, ezért mindig cserélni kellett.

Császár legjobb BL-meccse a Barca elleni volt (3 gólt szerzett) Forrás: AFP/Franck Fife

Császár egyre kevesebb játéklehetőséget kapott, a Bajnokok Ligájában gyakran be sem nevezték, és így a januári Eb-n sem tudott saját szintjén kézilabdázni a válogatottban. Bár ősszel még tagadta, tavasszal már egészen biztosan szóba került a kölcsönadása, de végül maradt Párizsban, és együtt bukott a milliárdos csapattal, amely jövőre talán el sem indulhat a BL-ben, ha csütörtök este kikap a Montpellier otthonában a francia bajnokságban.

A magyar játékos a Bajnokok Ligájában mindössze négy gólt szerzett (egy évvel korábban a Veszprém színeiben 55-öt lőtt), és a bajnokságban sem tartozik a PSG meghatározó játékosai közé. Ahogy a cikk is kitér rá, nagy nevű játékosként érkezett Párizsba, de most már egyértelmű, hogy rossz döntést hozott