Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport egy szalagcíme komoly hatással lehetett az MKB-MVM Veszprém elveszített BL-elődöntőjére – legalábbis a klub szerint. A veszprémi vezetők már pénteken számon kértek egy cikket a sportnapilap munkatársain, az elődöntő után pedig csak fokozódott a haragjuk.

A Nemzeti Sport csütörtöki számában hozta le, hogy a Kiel irányító-átlövője, Aron Palmarsson iránt érdeklődik a Veszprém. A cikket azonban látta a veszprémiek jelenlegi irányítója, Chema Rodriguez is, aki feldúltan kérte számon a sportnapilap értesülését a veszprémi vezetőkön.

Hogy a felfokozott idegállapotnak volt-e betudható, azt nehéz megmondani, de annyi biztos, hogy Chema nemcsak rosszul játszott a Kiel ellen, de szokatlanul indolens is volt, egy Sulicéhoz igencsak hasonló könyöklésért akár őt is le lehetett volna küldeni piros lappal. Hogy teljes legyen a történet, a Kielben Palmarsson megállíthatatlan volt, így hiába védekezte le jól a Veszprém a Jícha-Vujin lövőpárost, az izlandi irányító hét góljával és remek játékával egymaga elintézte a magyar csapatot.

Chema Rodríguez gyengén játszott a Kiel ellen Forrás: MTI/Kovács Anikó

A veszprémiek érthetően kiakadtak a történtek után, állításuk szerint az irányító formahanyatlásában komoly része volt annak, hogy megzavarta a fejét az NS újságcikke. Ugyanakkor az is igaz, hogy az eset miatt kár az újságírókat hibáztatni, érdemes inkább arra vigyázni, hogy ne szivárogjanak ki az ilyen hírek idő előtt.

A Palmarsson-sztori ugyanis nagy valószínűséggel igaz, szinte biztos, hogy az izlandi játékos valóban Veszprémbe igazol, csak azt nem tudjuk, hogy már a nyáron, vagy csak egy év múlva, amikor lejár a szerződése Kielben (hasonló volt a helyzet Nagy László ügyében). A sportújságnak pedig az a feladata, hogy az ilyen híreket tudassa olvasóival, csak azért lehet felelősségre vonni az NS-t, mert egyszerűbb lett volna megkérdezni a klubot, akik válaszukba biztosan beleszőtték volna, hogy a Final4 után szívesen megosztják az újsággal az igazságot.

Palmarsson hetet vágott a Veszprémnek Forrás: MTI/AP/Martin Meissner

Egy rengeteget pletykáló oldaltól, a Handball-planet.com-ról átvett hír miatt lett egy megzavart fejű irányítónk, egy elképesztő megtorpanást bemutató Veszprémünk, valamint egy saját szempontjából valószínűleg ártatlan bűnbakunk a Nemzeti Sport személyében.