Ha kell, meghalunk a pályán

Vladan Matic, kézilabda
DENMARK, AARHUS : Serbia's head coach Vladan Matic reacts during the men's EHF Euro 2014 Handball Championship group C match Russia vs Serbia on January 15, 2014 at the NRGi Arena in Aarhus, Denmark. Russia won the match 27-25. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Megkezdte a felkészülést a 2014-15-ös kézilabdaszezonra a Tatabánya férfi csapata. Az új edző, Vladan Matic örül, hogy a csapat és a szurkolók között családias a kapcsolat, vonzotta a klub fiatalítási filozófiája, és úgy véli, képes lesz az eredményes építkezésre.

"Négy fiatal, Juhász Ádám, Nagy Szabolcs, Nagy Ábel és Bartók Donát a felnőtt kerethez került, szerződtettük Novak Boskovicot, míg Szente Gábor helyére a kapuba egy iráni fiatalember, Mohsen Babasafari érkezett. Ivo Diaz további egy évig erősíti a csapatot, Katzirz Dávid, Dénes János, Bodó Richárd és Törő Szabolcs is marad, de valószínűleg Damir Djukic is a csapatunk tagja lesz" - nyilatkozta Marosi László klubelnök a csapat hivatalos honlapján.

Az új szakember, Vladan Matic számára nem ismeretlen a közeg, hiszen játékosként hat évig segítette a Szegedet, amelynek 2007 és 2009 között az edzője is lett. Dolgozott a magyar válogatott másodedzőjeként, 2009 és 2011 között a Ferencvárost irányította, legutóbb pedig klubszinten a szlovén Celjénél, illetve a szerb válogatottnál ült a kispadon.

Matic számára nem lesz ismeretlen a magyar NB I Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

"Marosi Laci hívó szavának nem tudtam nemet mondani. Emlékeztem rá, milyen remek teljesítményt nyújtott a német Lemgóban és a magyar válogatottban, de emberként is nagyon tisztelem. Emellett Tatabánya egy kézilabdaváros. A csapat és a szurkolók között szinte családias a kapcsolat, itt minden mérkőzés ünnep. Ígérem, ha kell, meghalunk a pályán. Hibázni lehet, de harcolni kötelező" - mondta a Kemma.hu portálnak.

"Nincs rajtunk különösebb teher, hogy az első háromban kell végeznünk, de megpróbálunk idén is a felsőházba kerülni. Vannak rutinos, kiváló játékosaink, és van egy fiatal sorunk, úgy gondolom, eredményesen lehet építkezni. Vonzott a Tatabánya fiatalítási filozófiája" - tette hozzá.

A tatabányai keret:
Kapusok: Paul Teodor, Mohsen Babasafari
Balszélsők: Törő Szabolcs, Nagy Ábel
Balátlövők: Bodó Richárd, Katzirz Dávid, Nagy Szabolcs
Irányítók: Juhász Ádám, Damir Djukic
Beállósok: Martin Mazák, Dénes János
Jobbátlövők: Bartók Donát, Ivo Diaz
Jobbszélsők: Harsányi Gergely, Pásztor Ákos