Nem lehetett legyőzni a magyar női kéziválogatottat

Kovacsics Anikó, kézilabda
Kecskemét, 2014. augusztus 10. Kovacsics Anikó a Magyarország - Románia női kézilabda-mérkőzésen, amelyet a felkészülési torna harmadik fordulójában játszottak a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2014. augusztus 10-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A magyar A válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte a háromnapos kecskeméti nemzetközi női kézilabdatornát, miután a zárómérkőzésen tíz góllal legyőzte a román csapatot. A magyar B együttes lett a második Románia és Angola előtt.

Eredmények, 3. forduló:
Magyarország - Románia 33-23 (15-15)
a magyar gólszerzők: Tomori 6, Görbicz 6/2, Kovacsics 5, Klivinyi 4, Mayer 4, Bognár-Bódi 3, Erdősi 2, Triscsuk 1, Szucsánszki 1, Orbán 1

Görbicz góljaival és Kiss védéseivel eleinte lépéselőnyben volt a decemberi, horvátokkal közös Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar csapat, majd ahogy feljavult a vendégek védekezése, fordítottak (3-4).

Ezután sok helyzet maradt ki, a hullámvölgyből viszont hamarabb került ki Németh András szövetségi kapitány alakulata és a 17. percben ismét vezetett (9-8). A szünet előtti hajrában Ungureanu több komoly lövést fogott, a kontrák jól sikerültek, ezért aztán 15-15-tel vonultak pihenőre az együttesek.

Kovacsics Anikó lett a torna legértékesebb játékosa Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidőben összeszedettebben, rendezettebben játszottak a hazaiak, főleg a támadások voltak hatékonyak, de Kiss is remekül védett. Fokozatosan nőtt az előny, az 50. percben már 26-20 volt az állás. A teljes összeomlás elkerülése végett időt kértek a románok, de nem jártak sikerrel, mert a közönségszórakoztató végjátékban kétszámjegyűvé hízott a különbség.

"Szélesebb repertoár áll rendelkezésünkre, mint a románoknak, a második félidőben nagyobb hittel és sebességgel játszottunk, ez meghozta az eredményt" - nyilatkozta az M1-en Németh András szövetségi kapitány. "Az a célunk, hogy csapattá váljunk az Eb-re, keresgéljük az embereket, most sikerült megtalálnunk az ideális összeállítást. Az Európa-bajnokságig még csinálnunk kell tovább a dolgunkat."

"Nagyon jól végeztük azt a munkát, amit megbeszéltük és gyakoroltunk. gyorsan játszottunk, a széleket és az indításokat jól használtuk ki, így nekem is ment a játék" - mondta a torna legértékesebb játékosának választott Kovacsics Anikó.

A nap másik mérkőzésén:
Magyarország B - Angola 26-15 (13-10)
a magyar gólszerzők: Lukács 4, Azari 3, Kurucz 3, Szekerczés 3, Tóth G. 3/2, Walfisch 3., Planéta 2/1, Szekeres 2/1, Szarka 1, Vincze 1, Hornyák D. 1

A torna végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Magyarország B 4
3. Románia 2
4. Angola 0