Peric és Pastor is kézilabda-kapitány lehet

Juan Carlos Pastor, kézilabda
GERMANY, Berlin : Szeged's coach Juan Carlos Pastor reacts during the European Handball Federation cup final match between French side Montpellier Agglomeration and Pick Sceged of Hungary at the Max Schmeling Hall in Berlin on May 18, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Júniusban a csehek ellen nyolcgólos előnyről elbukott világbajnoki selejtezőt követően lemondott Vladan Matic, a szerb férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A helyi szövetség szeptemberben nevezi meg az utódot, a jelöltek között több érdekes név is akad.

Hiába nyerte meg nyolc góllal a csehek elleni hazai világbajnoki selejtezőt a szerb férfikézilabda-válogatott, a visszavágón 33-21-re kikapott, és nem jutott ki a 2015-ös katari vébére. A mérkőzés után Vladan Matic szövetségi kapitány lemondott, utódját azóta sem találta meg a szövetség.

"A testület megvizsgálja a helyzetet, és a potenciális jelöltekkel történő konkrét tárgyalások után hozza meg a végső döntést. Sok mindent meg kell fontolnunk, a pénzügyi helyzettől kezdve az olimpiai szereplés eshetőségéig" - mondta Velimir Marjanovic.

Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője Forrás: AFP/Odd Andersen

A B92.net értesülése szerint sok név felmerült a posztot illetően. Ljubomir Vranjes egyszer már dolgozott a válogatott élén, de a Flensburg vezetése néhány hónap után úgy döntött, nem engedi a kettős munkát. A horvátok egykori sikerkapitánya, Lino Cervar (a macedón Metalurg szakvezetője) azonban kizártnak tartotta, hogy Szerbiában vállaljon munkát.

A listán azonban többek között ott van még az egykori veszprémi kapus, Dejan Peric, az egykori szegedi játékos, Nenad Perunicic és a Szeged jelenlegi edzője, Juan Carlos Pastor neve is.