Nagyot kell dobnia a Fradinak a BL-ért

Budapest, 2014. szeptember 2.
Az FTC-Rail Cargo Hungaria többszörös magyar bajnok és kupagyőztes női kézilabdacsapata a fotójukkal felmatricázott Taurus típusú villanymozdony sajtóbemutatóján, a budapesti Vasúttörténeti Park fűtőházában 2014. szeptember 2
Budapest, 2014. szeptember 2. Az FTC-Rail Cargo Hungaria többszörös magyar bajnok és kupagyőztes női kézilabdacsapata a fotójukkal felmatricázott Taurus típusú villanymozdony sajtóbemutatóján, a budapesti Vasúttörténeti Park fűtőházában 2014. szeptember 2-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára jutás a tét a Ferencváros számára a hétvégi, lipcsei selejtezőben, ugyanakkor nemcsak az ellenfelek, hanem saját formája miatt sem mehet biztosra Elek Gábor csapata.

A zöld-fehérek múlt szombaton, otthon csak döntetlenre voltak képesek a Siófokkal szemben az NB I-ben, és - amint a vezetőedző megjegyezte - ilyen teljesítmény kevés lesz a BL-ben.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton a holland Dalfsennel találkozik, a másik ágon a szintén a főtáblára készülő hazaiak mérkőznek a fehérorosz BNTU Minszkkel.

A holland csapat vélhetően nem jelent majd legyőzhetetlen akadályt, a munka dandárja így vasárnapra marad, mikor az első napi két győztes csatázik a BL-ért. Az ellenfél itt jó eséllyel a házigazda Lipcse lehet.

Aki megnyeri a selejtezőt, BL főtáblára kerül a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara és az osztrák Hypo NÖ mellé.

Merre tart a Fradi mozdonya? Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A döntő vesztese - akárcsak a selejtezőcsoport harmadik helyezettje - a KEK harmadik fordulójába (a 24 közé), a negyedik helyezett a KEK második fordulójába kerül át.

Női BL, selejtező, 1. csoport, elődöntő (Lipcse), szombat:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Dalfsen (holland) 16.00
HC Leipzig (német) - BNTU Minszk (fehérorosz) 18.30

vasárnap:
a 3. helyért 16.30
döntő: 19.05

Női BL, csoportbeosztás:
A csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Dinamo Szinara (orosz), Hypo NÖ (osztrák), az 1. selejtezőcsoport győztese
B csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Vardar Szkopje (macedón), a 2. selejtezőcsoport /FC Midtjylland (dán), Byasen Trondheim (norvég), HC Podravka Koprivnica (horvát), Radnicki Kragujevac (szerb)/győztese
C csoport: Győri Audi ETO KC, Viborg HK (dán), Lokomotiva Zagreb (horvát), Sävehof (svéd)
D csoport: Larvik (norvég), Baia Mare (román), Metz (francia), Lublin (lengyel)