Vágólapra másolva!
A Ferencváros büntetőpárbaj után kikapott a női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájáért kiírt selejtező vasárnapi döntőjében, Lipcsében, így kiesett a BL-ből. A csapat vezetése azonban nem nyugszik bele a meccs végén történtekbe, és óvást nyújtanak be.

A magyar bajnoki ezüstérmes a házigazda Leipziggel szemben maradt alul, és a KEK harmadik fordulójában folytathatja nemzetközi szereplését.

Eredmény
döntő:

FTC-Rail Cargo Hungaria - HC Leipzig (német) 38-39
(15-14, 28-28, 32-30, 34-34) - büntetők után


Jól kezdte a mérkőzést az FTC, mely sokáig uralta az első félidőt, többször vezetett négy góllal is, ám az utolsó tíz percben a német csapat volt pontosabb, így a szünetre csak egy gól maradt a Ferencváros előnyéből.

A fordulás után szintén a magyar együttes kezdett jobban, újra elhúzott négy góllal, a hajrá felé közeledve azonban ismét sok hiba csúszott a játékába, és végül annak is örülnie kellett, hogy hosszabbításra tudta menteni az összecsapást.


A kétszer ötperces ráadást egyértelműen a Ferencváros uralta, és tulajdonképpen már szinte megnyerte a mérkőzést, amikor 50 másodperccel a vége előtt a magyar csapat kapusának kidobására senki sem figyelt, az ellenfélhez került labdából pedig gólt kapott az FTC. Ezt követően egy elkapkodott zöld-fehér támadás után visszakerült a németekhez a labda, és egy szabaddobás után a dudaszó pillanatában egyenlített a Lipcse.

A mérkőzls ezen szakaszát vitatja a Ferencváros, hiszen a meccs végén időn túli szabaddobással kellett volna jönnie az ellenfélnek, ám a zsűri hosszas tanakodás után két másodperccel visszaállította az órát. A Leipzignek így még volt lehetősége egy passzra, és gólt is szereztek a németek. Azt, hogy a dudaszó előtt vagy után, szintén heves vita övezte, mindenesetre a játékvezetők megadták a gólt, és jöhettek a hétméteresek.

A büntetőpárbajban a németek nem hibáztak, míg az FTC-nél egy hetes kimaradt, ami a Leipzig BL-főtáblára jutását jelentette - elméletileg.

Azt, hogy biztosan így lesz-e, még nem tudni, ugyanis a Ferencváros vezetése már be is fizette az óváspénzt, tehát hivatalosan is kifogást emelnek az utolsó percek eseményei miatt. Ha helyt adnak az óvásuknak, akkor a nemzetközi szövetség újrajátszást rendelhet el.

a 3. helyért:

Dalfsen (holland)-BNTU Minszk (fehérorosz) 30-27 (14-15)

Szombaton játszották:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Dalfsen 33-25 (20-14)
HC Leipzig-BNTU Minszk 22-18 (15-5)