Óriási bajban a BL-címvédő Győr

Eduarda Amorim, brazil kézilabdázó, a Győr játékosa
Brazil’s Eduarda Amorim (L) vies with Serbia's Svetlana Ognjenovic (C) and Serbia's Katarina Krpez (R) during the 2013 Women's Handball World Championship final match between Brazil and Serbia in Kombank Arena in Belgrade on December 22, 2013. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Vágólapra másolva!
Komoly bajba kerülhet a Győri Audi ETO. Előfordulhat, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligája címvédője hosszabb időre elveszítette legnagyobb sztárját, a brazil Eduarda Amorimot. A brazil játékos egy válogatott meccsen szenvedett súlyos térdsérülést, hat hónap kihagyás vár rá.

A győriek klasszis balátlövője éppen Malagában edzőtáborozik a világbajnok brazil válogatottal. A Tunézia elleni edzőmeccsen egy betörés után rosszul fogott talajt, lent maradt, majd sírva hagyta el a pályát. A brazil sajtó azt írja, Amorim elülső térdszalag-szakadást szenvedett, de biztosat csak az MRI-vizsgálat után lehet tudni - tudta meg az Nso.hu.

"Brazil klasszis átlövőnk a tegnapi napon egy malagai válogatott felkészülési tornán szenvedett térdsérülést a Tunézia elleni mérkőzésen. Ma reggel 8 órakor elvégezték az MRI vizsgálatot a spanyolországi kórházban, amely keresztszalag szakadást mutatott ki. Ez sajnos csak műtéttel orvosolható, így Dudára is hat hónap kihagyás vár. Csapatorvosunk, Dr. Balogh Péter jelenleg várja a vizsgálati eredményeket, amelyet követően konzultál a játékossal a műtét elvégzéséről" – olvasható a klub honlapján.

A győriek májusban megvédték BL-címüket, azóta azonban eléggé rájár a rúd a csapatra. A csapat két világklasszisa, Görbicz Anita és Katrine Lunde gyermeket várnak, így nem állhatnak a csapat rendelkezésére, a szezon elején megsérült a nyáron igazolt Susan Müller, majd Orbán Adrienn is, így lassan nem marad bevethető játékosa Ambros Martin edzőnek.

Eduarda Amorim a brazil válogatottban Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Amorim a győriek védekezésének és támadásainak is kulcsszereplője, a kiesése roppant nehéz helyzetbe hozza a győrieket.