Lesújtott az IHF a lengyelek csapatorvosára

Piotr Chrapkowski, kézilabda
QATAR, Doha : Poland's Piotr Chrapkowski falls to the floor during the 24th Men's Handball World Championships preliminary round Group D match between Denmark and Poland at the Lusail Multipurpose Hall in Doha on January 24, 2015. AFP PHOTO / FAYEZ NURELDINE
Vágólapra másolva!
Németország után Lengyelországot is kétes bíráskodás mellett verte a katari kézilabda-válogatott, amely vasárnap vb-döntőt vív Franciaországgal. A lengyelek csalást és szégyent emlegetnek, a csapat orvosa pedig állítólag olyan sportszerűtlen volt, hogy a nemzetközi szövetség fél évre eltiltotta.

Miközben a világ csodálkozva nézi, hogy az összevásárolt katari férfi kézilabda-válogatott eljutott a hazai rendezésű világbajnokság döntőjéig, rengeteg kritika is éri a szervezőket, a szövetséget, no meg a mérkőzések bíróit.

Már a németek elleni negyeddöntőt követően is voltak olyan hangok, amelyek a túl erős hazai pályát emlegették, de az elődöntő után ezek a hangok még inkább megerősödtek. Katar a legjobb négy között 31-29-re legyőzte Lengyelországot, de a Nikolic, Stojkovic kettős kapott hideget-meleget.

Chrapkowski alaposan beolvasott Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Piotr Chrapkowski a mérkőzés után a kamerák előtt mindenkit lecsalózott.

"Mindenki láthatta, mit tettek a bírók, ez a kézilabda szégyene volt. Ez szégyen, szégyen és gyalázat. Ezeket a bírókat örökre el kellene tiltani. Itt mi nem nyerhettünk" - mondta dühösen a Kielce játékosa.

Az elődöntő lefújása után a lengyelek csapatorvosa, Rafal Markowski a zsűriasztalnál tombolt, a nemzetközi szövetség fegyelmi bizottsága szombaton úgy döntött, hogy az orvost sportszerűtlen és agresszív viselkedése miatt fél évre eltiltja a kézilabda-eseményektől, és a becsületsértés miatt pénzbüntetéssel sújtja a lengyeleket. Az összeget azonban nem hozták nyilvánosságra.

Eredmények

Az 5. helyért:
Dánia - Horvátország 28-24 (15-11)

A 7. helyért:
Németország - Szlovénia 30-27 (16-14)
A vasárnapi program:
a 3. helyért: Spanyolország - Lengyelország 14.30
döntő: Franciaország - Katar 17.15