Fazekast újra kölcsönadta a Veszprém

Fazekas Nándor, a Veszprém kapusa
Veszprém, 2014. május 7. Fazekas Nándor, a Veszprém kapusa a pálya szélén a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzéseként vívott MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában 2014. május 7-én. A játékos az előző napon kéztörést szenvedett csapata edzésén. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Fazekas Nándor, a Veszprém férfikézi-csapatának Katarból hazatérő kapus Németországba megy kölcsönbe. A spanyol irányító, Chema viszont legalább jövő nyárig marad.

Az MKB-MVM Veszprém katari kölcsönjátékából hazatérő kapusa, Fazekas Nándor június 30-ig a német Bundesligában szereplő HBW Balingen-Weilstettenhez szerződött, szintén kölcsönbe - kölzölte honlapján a klub.

A magyar válogatottól a 2012-es londoni olimpia után visszavonuló kapus korábban már játszott a német első osztályban: 2004-től 2006-ig a TuS Nettelstedt-Lübbecke, majd 2009-ig a VfL Gummersbach volt a csapata. A Balingen jelenleg a 19 csapatos Bundesliga 12. helyén áll, 19 ponttal lemaradva az éllovas THW Kieltől.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A 219-szeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett tavaly júliustól decemberig játszott Katarban, ahol a 2013. évi Ázsiai Bajnokok Ligája-győztes el-Dzsais csapatában védett. Fazekas Nándornak jövő hétfőn kell játékra jelentkeznie német klubjánál - értesült a Telekom Sporthír Szolgálat.

Chema hosszabbított

A Veszprém azt is közölte pénteken, hogy spanyol válogatott irányítója, José María Rodríguez Vaquero, azaz Chema egy évvel meghosszabbította a szerződését, így 2016. június 30-ig biztosan a klub játékosa marad. Chema 2012 nyarán igazolt Veszprémbe, azóta két-két bajnoki cím és kupagyőzelem részese volt. Eddig 174 gólt szerzett 99 meccsen, a 100. mérkőzése a vasárnapi, Celje elleni lesz a BL-ben.