Vágólapra másolva!
Utolsó selejtező mérkőzését játssza szombaton este a SEHA-ligában az MKB-MVM Veszprém kézilabda csapata, amely a találkozó eredményétől függetlenül már a torna március végi négyes döntőjének a résztvevője. Az ellenfél a macedón bajnokságban magasan legjobb Vardar Szkopje együttese, amelyet Carlos Ortega együttesének fél év leforgása alatt sorozatban háromszor is sikerült legyőznie. Kétszer csoporttársként a Bajnokok Ligájában, egyszer pedig a SEHA-ligában, ahol először méretteti meg magát a magyar listavezető.

„Ha csak az egymás elleni meccseinket vesszük számba, szombaton is nekünk áll a zászló. A képlet azonban nem ilyen egyszerű. A macedónok nagyon felhúzták magukat, amikor tavaly ősszel a Bajnokok Ligája csoport-mérkőzésünkön a saját pályájukon egy gólos vereséget szenvedtek tőlünk. Aztán hiába reméltek fordulatot Veszprémben, egy héttel később a visszavágón már 32-24 volt a javunkra. Ehhez jött harmadik csapásként a veszprémi 31-23-as SEHA-liga győzelmünk, és ebből csak arra tudok következtetni, hogy a négyből négyért most aztán nagyon meg kell majd dolgoznunk” - nyilatkozta Nagy László csapatkapitány a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának, nem sokkal az előtt, hogy a veszprémi küldöttség elindult Szkopje felé.

Teszt a Tinex Prolet ellen

A veszprémiek különös merészséggel – amelyet persze a SEHA-liga összecsapás tétnélküliségével is lehet magyarázni – már pénteken is bevállalnak egy hatvanperces szereplést a szkopjei sportcsarnokban, amikor előkészületinek mondott találkozón az ugyancsak helybéli Tinex Prolet csapata ellen lépnek pályára. Ugyanezzel az együttessel és ugyanígy tavaly decemberben egyszer már megmérkőztek, és 44-21 arányú kiütéses győzelmet arattak, akkor a Metalurg elleni SEHA-liga összecsapás másnapján.

Félelmetes ellenfél

„A Vardart eddig is sokra tartotta a szakma, azóta viszont félelmetes ellenfélként emlegetik őket, hogy nemrégiben Mannheimben 35-28-as győzelmükkel alaposan megszégyenítették a Rhein-Neckar Löwent. – tért vissza a szombati találkozóra a csapatkapitány. – Én már akkor felfigyeltem rájuk, amikor majdnem elbúcsúztatták a későbbi Bajnokok Ligája-győztes Flensburg-Handewitt együttesét. Azóta még jobbak lettek. Karacsics, Dibirov, Dujsebajev szövetségi kapitányunk spanyol állampolgárságú nagyfia meccsről meccsre sok gólt dob, rájuk különösen is figyelnünk kell majd szombaton".

Egy héttel a szkopjei mérkőzés után az MKB-MVM Veszprém Logronóban a Naturhouse La Rioja ellen játszik a BL legjobb 16 csapata között, majd újabb egy hét elteltével következik a nyolc közé jutást eldöntő veszprémi visszavágó.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter