Vágólapra másolva!
Két remekül védekező csapat összecsapására számít Antonio Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a PPD Zagreb elleni SEHA Liga-elődöntőben.

"Itthon vagyunk, a saját közönségünk előtt természetesen nyerni akarunk és meg szeretnénk mutatni, hogy mit tudunk. Mindkét együttes nagyon jó védekezésben, valószínűleg ez lesz a kulcs" - mondta a spanyol szakvezető a regionális sorozat veszprémi zárótornája szervezőinek közleménye szerint a pénteki elődöntős programot megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón.

Két BL-negyeddöntős csapat találkozik

A két csapat a sorozat alapszakaszában először Veszprémben találkozott, ott 27-22-es hazai siker született, majd Zágrábban is a magyar bajnok diadalmaskodott, 24-21-re, már csak ezért is, Nagy Lászlóék a mérkőzés favoritjai. A két gárda erejét jelzi, hogy mindkettő bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol a Veszprém a francia PSG Handballal, a Zágráb pedig a spanyol Barcelonával csap össze.

Az MKB-MVM Veszprém KC az alapszakaszban oda-vissza verte elődöntős ellenfelét Fotó: Bielik István - Origo



Veselin Vujovic, a horvátok szakvezetője úgy fogalmazott, hogy egyetlen légióssal felálló csapatának jó tapasztalatszerzési lehetőség lesz a Veszprém elleni elődöntő.

Nincs nyomás a Zágrábon

"Hiszünk egymásban és hiszünk abban, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni, így állunk a Veszprém elleni meccshez és a Barcelona elleni BL-mérkőzéshez is. Nincs rajtunk nyomás" - tette hozzá.

Gulyás Péter, a Veszprém szélsője edzőjével egyetértve a védelmek szerepének fontosságát emelte ki, akárcsak Luka Stepancic, a horvátok jobbátlövője, aki szintén úgy gondolja: a találkozó kulcsa az lesz, melyik csapat hogyan tudja megszervezni a védekezését.


A program:
péntek, elődöntő:
Vardar Szkopje (macedón) - Meskov Breszt (fehérorosz) 17.45
MKB-MVM Veszprém - PPD Zagreb (horvát) 20.15

vasárnap:

a 3. helyért: 15.30
döntő 18.00