Vágólapra másolva!
A korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes is jelölteti magát a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének a jelenlegi elnök, Vetési Iván által utódjának javasolt Kocsis Máté mellett. Az egykori játékos az április 17-i tisztújító küldöttgyűlés előtt keményen odamondogatott ellenfelének.

„Nagyon sok feladata van egy megyei elnöknek is, és ez sokszorozódik egy teljes magyar szövetség elnökének, akinek nem jó, ha hetente csak mondjuk két órája van erre a feladatra, igenis képviselni kell az egész kézilabda-társadalmat, ha kell itthon, ha kell, külföldön” – mondta Farkas, aki jelenleg a Vas megyei szövetség elnöke.

Farkast sokan esélytelennek tartják, de szerinte igenis van esélye. „A közvélemény egyértelműen mellém állt, értették is, hogy ez egy demokratikus szövetség, hogy a tagok igenis tárgyalják meg, beszéljék meg azt, hogy milyen jövőképet és jövőt szeretnének maguknak, és ne csak az legyen, hogy van egy ajánlott jelölt, aki úgymond nagyon jól fekszik ma a politikában, és hallgat. Semmit sem tudunk arról, hogy mi fog kialakulni, ha esetleg ő lesz az elnök” – mondta a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Farkas Ágnes folytatná a leköszönő elnökség munkáját Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kocsis Máté múlt heti sajtótájékoztatóján már bemutatta az új elnökséget, és szót ejtett annak szakmai koncepciójáról is. Az eseményről azt írtuk, az egész sajtótájékoztató hangulata olyan volt, mintha nem is lenne egy másik jelölt Kocsison kívül.

Nem egy gép, aki beáll a sorba

„Elég alázattal és odafigyeléssel vagyok a sportágam iránt, amitől igen sokat kaptam. Én nem egy régi játékos vagyok, aki gép, beáll a sorba, és csak bólogat, és PR-fogásként felhasználják. Azt látom, hogy a politika mögé bebújik egy szűk szakmai háttér, és így akarják érvényesíteni az ő elképzelésüket – mondta Farkas arra utalva, hogy egyértelműen politikai döntés Kocsis előtérbe tolása.

„Ha ezt én elfogadom, és nem vitatjuk meg, akkor mindig le fogják a gombócot nyomni az ember torkán. Lehet, hogy idősebb kollégák megszokták ezt, bólogatnak, és megeszik az ingyen ebédet, de megfekszi a gyomrukat, és akkor már nincs mit tenni.”

Kocsis Máté, a leköszönő elnökség elnökjelöltje Forrás: MTI/Origo

„Nagyon sokan ugyanígy látják, és ha bele is törődnek, vagy esetlegesen nem olyan egyenes a gerincük, mint mondjuk az enyém, és azt mondják, hogy most belenyugszunk, és legyen a másik oldal, akkor is támogatnak. Sajnos voltak olyan zöngék, hogy a megyei elnököket például egyesével behívták a polgármesteri hivatalba. Én ilyen eszközöket nem tudok alkalmazni, és nem is akarok.”

Mindent erőből akar megoldani

Bár Kocsis már korábban közölte, hogy egyrészt nagyon tiszteli Farkast, másrészt örül a versenyhelyzetnek, az egykori válogatott játékos szerint kommunikáció nem volt közöttük, pedig készen állt akár visszalépni is.

„Engem nem hívott a polgármester úr, pedig tudta nagyon jól közvetítőkön keresztül, hogy nyitott vagyok arra, hogy megbeszéljük. Hajlandó lettem volna még arra is, hogy esetlegesen visszalépek, de nem úgy alakultak az események, és nem afelé mentek, hanem mindent erőből próbált megoldani, és az összes sajtónyilatkozata is erre utalt