Pásztor Istvánt öt hónap után kiengedik a börtönből

Pásztor István volt válogatott kézilabdázó
Veszprém, 2011. január 20. Pásztor István kézilabdázó távozik a bíróság tárgyalójából, miután a másodfokon eljáró Veszprémi Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte a volt világválogatott halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt meghozott, nyolc hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésről szóló elsőfokú ítéletet. A megyei bíróság új eljárás lefolytatására és új ítélet meghozatalára utasította az első fokon eljáró Veszprémi Városi Bíróságot. A sportoló motorkerékpárjával 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy zebrán elütött egy 80 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
Öt hónap után feltételesen szabadlábra helyezik Pásztor István volt válogatott kézilabdázót.

Az egykori veszprémi klasszis 2010 szeptemberében, motorkerékpárjával gyorsan hajtva halálra gázolt egy idős férfit, aki a zebrán próbált meg átmenni. A férfi halálának közvetlen oka többek között agyzúzódás volt, a balesetben elszenvedett sérülések és a sértett halála között összefüggés áll fenn.

A városi bíróság nyolc hónap fogházbüntetésre és öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte Pásztort, aki december 11-én be is vonult a börtönbe, de a Veol.hu szerint Mészáros Mária tanácsvezető bíró döntése alapján május 21-én szabadulhat.

Pásztor májusban szabadulhat Forrás: MTI/Nagy Lajos

A kézilabdázó többször is kegyelmet kért, de mindannyiszor visszautasították.

Pásztor lett volna a végül meg sem alakult budapesti kézilabda szuperklub szakmai vezetője, ami végül a szponzorok (többek közt a Közgép) visszalépése miatt nem indult el a PLER égisze alatt.