Egy félidőt bírt a Veszprém ellen a Szeged

Nagy László kézilabda BL final four
A veszprémi Nagy László és a szegedi Alen Blazevic (háttal) a férfi kézilabda NB I döntőjének második első mérkőzésén, a Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém találkozón Szegeden 2014. május 11-én.
Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém nyerte a kézilabda Magyar Kupát, miután a döntőben szoros első félidő után négy góllal legyőzte a MOL-Pick Szegedet. A Mezőkövesd szerezte meg a bronzérmet, és ezzel az EHF-Kupa indulás jogát.

Férfi kézilabda Bomba Magyar Kupa, döntő:
MKB-MVM Veszprém-MOL-Pick Szeged 26-22 (12-11)
a harmadik helyért:
Mezőkövesd-Vác (NB I/B) 30-21 (15-11)

Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, és szépen potyogtak a gólok is. Nagy László találataival a Veszprém gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és a kapuban is Mirko Alilovic kapta el előbb a fonalat, de az első 10 perc végére a Szeged is belelendült, és kiegyenlített.

Beindult a tavalyi BL-gólkirály, Momir Ilic is, majd amikor a Veszprém emberelőnyben is szerzett két gólt, Juan Carlos Pastor kénytelen volt kikérni az első idejét. Az időkérés jót tett a Szegednek, összeállt a védekezése, Piotr Wyszomirski is belekapott néhány lövésbe, és gyorsan újra szorossá vált a rangadó, sőt a Szegednek labdája volt a vezetéshez is.

Remek szegedi védekezés

A remekül záró szegedi fallal meggyűlt a baja Veszprémnek, Balogh Zsolt pedig támadásban remekelt, így szó sem volt arról, hogy bombafavoritnak tartott veszprémiek leszakították volna ellenfelüket. Feszült hangulatú, de sportszerű, remek iramú meccset játszott az első félidőben a két magyar élcsapat.

Nagy László remekelt a döntőben Forrás: MTI/Kovács Anikó

A fogcsikorgató küzdelemben a Veszprém négygólos előnyt harcolt ki a második félidő 10. percére, Pastor edző időt kért, de szemben az első félidőben látottakkal, most ez sem segített a Szegeden. Alilovic szórta a bravúrokat, ráadásul kezdett kijönni a két csapat kispadja közti különbség is, és Gasper Marguc góljaival kezdett elhúzni a Veszprém.

Ezzel párhuzamosan az indulatok is kezdtek elszabadulni, Vladimir Vranjes durva szabálytalansága után Chema Rodriguez nekiugrott a bosnyák beállósnak, amiért kétperces büntetést kapott, Vranjest viszont pirossal végleg kiszórták, amiért a levegőben elgázolta Christian Ugaldét. Ebből is a Veszprém jött ki jobban, a címvédő gyakorlatilag a hajrá kezdetére eldöntötte a meccset (49. perc: 22-15).

Nem maradt izgalom a végére

Jose Manuel Sierra is bemutatott néhány szép védést a szegedi kapuban, és Ancsin Gábor is jól szállt be a meccsbe, de már késő volt a feltámadáshoz, a Veszprém magabiztosan használta ki, hogy a szegediek teljesen elkészültek az erejükkel. A Veszprém 24. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.

Balogh Zsolt volt a Szeged legeredményesebbje Forrás: MTI/Kovács Anikó

Carlos Ortega csapata védekezését emelte ki a kupagyőzelem után, de a kapusával is roppant elégedett volt. "Szerencsére két remek kapusom van, néhéz dolog úgy menedzselni őket, hogy mindketten tűzben legyenek, de ma Alilovic nagyszerűen védett. Boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a roppant fontos tornát."

Juan Carlos Pastor egyetértett honfitársával, szerinte is a kapusok döntötték el a meccset, de egy érdekes mondattal valószínűleg a bírókra is tett egy megjegyzést. "Nagyon úgy tűnik, hogy hiába játszunk bármilyen magas szinten, Magyarországon lehetetlen bármilyen címet nyernünk."