Vágólapra másolva!
Bár az első jelentések szerint nem sérült meg súlyosan, a hétfői vizsgálatok kiderítették, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett Carlos Ruesga. Az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapatának spanyol irányítóját a Németország elleni Európa-bajnoki selejtező 26. percében kellett lecserélni.

A 26. percben le kellett cserélni Carlos Ruesgát a Spanyolország-Németország Európa-bajnoki selejtezőn, de a spanyol EFE hírügynökségnek nyilatkozva Juan José Munoz Benito csapatorvos szerint az irányító jobb térde csak meghúzódott.

A biztos diagnózis érdekében a játékost hétfőn, Madridban is kivizsgálták, és a klub honlapja szerint azon már azt állapították meg, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett, így számára az idény befejeződött.

Ruesga a válogatottban sérült meg Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

Ruesga térdét természetesen még Veszprémben is megvizsgálják a héten, utána döntenek a műtét helyéről és időpontjáról, de a csapatnak nélküle kell helyt állnia a bajnokságban és kölni Final Fourban.

A magyar bajnoknál egy hete már kidőlt egy játékos, Cristian Ugalde a Magyar Kupa döntőjében ütközött Vladimir Vranjessel, az MR-vizsgálat kimutatta, hogy a térd feletti izom erősen bevérzett, valamint a térdízületben is vért találtak. A balszélsőnek a tervek szerint még két hetet ki kell hagynia, de a Final Fourba felépülhet.