Kiengedték a börtönből a gázoló magyar kézisztárt

Pásztor István volt válogatott kézilabdázó
Veszprém, 2011. január 20. Pásztor István kézilabdázó távozik a bíróság tárgyalójából, miután a másodfokon eljáró Veszprémi Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte a volt világválogatott halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt meghozott, nyolc hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésről szóló elsőfokú ítéletet. A megyei bíróság új eljárás lefolytatására és új ítélet meghozatalára utasította az első fokon eljáró Veszprémi Városi Bíróságot. A sportoló motorkerékpárjával 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy zebrán elütött egy 80 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
152 nap után kiengedték a börtönből a Fotex Veszprém és a magyar válogatott korábbi kézilabdázóját, Pásztor Istvánt. Nyolc hónapos büntetésének kétharmadát kellett leülnie, miután még 2010-ben halálra gázolt egy idős gyalogost Veszprémben. 

Pásztor nyomkövetővel a lábán hagyhatta el a veszprémi fegyházat nagyjából egy hete. „Április elsejétől van egy új lehetőség, az úgynevezett reintegrációs őrizet, ennek a lényege, hogy bizonyos feltételek teljesülése mellett az elítélt korábban elhagyhatja a fogházat, ha először került összeütközésbe a törvénnyel, nem kapott öt évnél súlyosabb büntetést, és van hová hazatérnie” – idézi a a Blikk dr. Laczkó Henriettet, a Veszprémi Törvényszék sajtószóvivőjét.

Az egykori kiváló kézilabdázó decemberben vonult börtönbe, miután két kegyelmi kérvényét is elutasították. Pásztor a 2010-es baleset óta nem nyilatkozik az ügyben, annak idején is csak annyit közölt, hogy anyagilag támogatja a balesetben elhunyt idős férfi családját.

Pásztor István a bíróságon Forrás: MTI/Nagy Lajos

Azóta a kegyelmi kérvényeket leszámítva annyi hír jött az egykori balszélsőről, hogy az indulás előtt nem sokkal bedőlt budapesti szupercsapat szakmai igazgatója lett volna, de a Közgép vélhető visszalépése miatt a csapat végül nem jött létre. (Az ügyről itt írtunk bővebben.)