A Kiel vezetőedzőjét lenyűgözi a Veszprém

Renato Sulic, Filip Jicha, kézilabda
HUNGARY, Veszprém : Czech Filip Jicha (R) of German THW Kiel fights for the ball with Croatian Renato Sulic (L) of Hungarian of MKB Veszprem on October 18, 2012 in Veszprem during their EHF Champions League match. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Alfred Gislason, a Kiel vezetőedzője szerint a világ négy legjobb csapata küzd a győzelemért a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi Final Fourjában, ahol együttese az elődöntőben az MKB-MVM Veszprémmel találkozik majd.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának adott interjújában az izlandi szakember hangsúlyozta: biztos abban, hogy a magyar bajnokcsapat rengeteg tapasztalatot szerzett az egy évvel ezelőtti négyes döntőbeli szereplése alkalmával, ráadásul úgy gondolja, azóta sokat erősödött is gárda,

amelynek lenyűgöző kerete van.

A 2014-es négyes döntőben a Kiel 29-26-ra diadalmaskodott a Veszprém fölött a négy között, a fináléban azonban kikapott a Flensburgtól.

Érdekes, hogy a négyes döntőben érdekelt együttesek mindegyikében szerepel olyan meghatározó játékos, aki dolgozott már Gislason irányításával: a Veszprémben Momir Ilic és Christian Zeitz, a Barcelonában Nikola Karabatic, Wael Jallouz és Gudjon Valur Sigurdsson, míg a Kielcében Tobias Reichmann edzett a keze alatt.

A Veszprém és a Kiel évek óta óriási csatákat vív a BL-ben Forrás: AFP/Kisbenedek Attila



Egyik jelenlegi legjobbja és honfitársa, Aron Palmarsson a szezon végén Veszprémbe költözik majd, ezzel kapcsolatban megjegyezte: nem örült a játékos döntésének, de elfogadja. Ugyanakkor úgy érzi, Palmarssonnak és a szervezetének könnyebb lesz azzal, hogy elhagyja a Bundesligát.

A Barcelona a favorit

A 2002-ben a Magdeburggal, 2010-ben és 2012-ben pedig a Kiellel BL-győztes tréner elmondta, a világ legerősebb csapatának, így favoritnak a Barcelonát tartja, ráadásul a katalánok irányítója, a francia Nikola Karabatic élete formájában játszik.

A kölni Final Four első elődöntőjét a spanyol Barcelona és a lengyel Kielce vívja szombaton 15.15 órakor, míg a Veszprém és a német THW Kiel csatája 18.00-kor kezdődik. Vasárnap negyed 4-kor lesz a bronzmeccs, délután 6-kor pedig a finálé.