A kézi-BL elitcsoportjában kezd a Szeged is

Szeged, 2015. március 22.
Uwe Gensheimer, a Löwen játékosa a szegedi Vladimir Vranjes (b) és Roberto García Parrondo között a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) visszavágó mérkőzésen az
Szeged, 2015. március 22. Uwe Gensheimer, a Löwen játékosa a szegedi Vladimir Vranjes (b) és Roberto García Parrondo között a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) visszavágó mérkőzésen az Újszegedi Sportcsarnokban 2015. március 22-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette a jövő évi Bajnokok Ligája csoportbeosztásának vázát, amiből kiderült, hogy – az MKB-MVM Veszprémhez hasonlóan – a MOL-Pick Szeged  is az elitágnak számító AB-csoport egyikébe kerül. Nehéz selejtezőre készülhet a Győri Audi ETO a nőknél.

A kézilabda Bajnokok Ligája 23. kiírására alaposan felforgatott rendszerben kerül sor, több lesz a mérkőzés, és 24-ről 28-ra emelték a résztvevő csapatok létszámát is.

Az idén még négy hatfős csoportban zajló küzdelmeket jövőre két nyolccsapatos elitcsoport, és két hatcsapatos gyengébb csoport váltja majd fel, utóbbiakból csak az első két helyezett jut tovább, majd egy playoffkör után a négyből ketten csatlakoznak a nyolcas csoportok hat-hat továbbjutójához. Az elitcosportok győztesei csak a negyeddöntőben lépnek pályára.

Nem egyszerű a jövő évi kézilabda BL lebonyolítási rendje Forrás: Mártha Bence György

Az EHF több szempont alapján vizsgálta az elitcsoportba pályázó csapatokat, ahol már biztos volt a helye 11 nemzeti bajnoknak (köztük a címvédő Barcelonának és a magyar bajnok, tavalyi döntős MKB-MVM Veszprémnek). Vizsgálták a csapatok múltbeli teljesítményét, marketingértékét, nézőszámait és a csarnokait is, így született meg a döntés az elitcsoport teljes létszámát illetően.

A Szeged a Löwen kiejtésével nagyot emelt a renoméján Forrás: MTI/Kovács Anikó

A 11 bajnokhoz végül a francia Montpellier Agglomeration HB, a lengyel Orlen Wisla Plock, a német SG Flensburg-Handewitt és Rhein-Neckar Löwen, valamint a magyar bajnoki ezüstérmes MOL-Pick Szeged csatlakozhat.

A Győrnek nehéz útja lesz a főtábláig

A tavaly még címvédőként rajtoló Győri Audi ETO-nak idén már selejtezőt kell játszania, miután elbukta a magyar bajnokságot a Ferencvárossal szemben, amely így automatikusan főtáblásként kezdi a BL-szezont.

Már Tomorival készül a selejtezőre a Győr Forrás: MTI/Kovács Anikó

A győriek a két négycsapatos selejtezőcsoport egyikében akár összefuthatnak a tavalyi negyeddöntős HCM Baia Maréval is, de ellenfél lehet a norvég és a dán második helyezett (Glassverket és Esbjerg), a holland és a szerb bajnok is. A két csoport első helyezettjei csatlakoznak a főtábla 14 csapatához.