Egy zsák pénzért játszaná újra a BL-döntőt a Veszprém

Köln, 2015. május 31.
Victor Tomas Gonzalez, a spanyol Barcelona játékosa (j) lő az MKB-MVM Veszprém elleni mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius Becker)
Köln, 2015. május 31. Victor Tomas Gonzalez, a spanyol Barcelona játékosa (j) lő az MKB-MVM Veszprém elleni mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2015. május 31-én. (MTI/EPA/Marius Becker)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-döntős MKB-MVM Veszprém is ott lesz Dohában a nem hivatalos kézilabda klubvilágbajnokságon, a Super Globe-on. A tornán komoly összegekért játszanak a meghívott csapatok. 

A dohai tornán azért léphet pályára a Veszprém, mert a címvédő Barcelona mögött második helyen végzett a Bajnokok Ligájában, így a második legjobb európai csapatként kapott meghívást a Super Globe-ra. A Barca és a Veszprém mellett az EHF-Kupa-győztes Füchse Berlin képviseli Európát.

A nyolccsapatos mezőnyt a tavalyi döntős katari al-Szadd, az Ázsia-bajnok, szintén katari Lehvija, a tunéziai Club Africain (Afrika), az ausztrál Sydney University (Óceánia), és a brazil Taubaté (Amerika) alkotja. A szeptember 7-én rajtoló torna lebonyolítása is változik, idén már nem lesz csoportkör, hanem egyből egyenes kieséses rendszerben játszanak a csapatok.

A BL-döntőt a Barca nyerte Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker

A veszprémi klubhoz közeli forrásokból úgy tudjuk, jelentős összegért lépnek pályára a klubok Katarban. A Bajnokok Ligájában döntőig jutó veszprémiek az EHF-től kapott BL-pénzhez komoly bevételeket tehetnek hozzá Dohában, ha sikerül jól szerepelniük - az erőviszonyok alapján a BL-döntő ismétlődik majd meg a szuperkupán is.