Nagy László BL-meccsen térhet vissza a Veszprémbe

Nagy László, kézilabda, Veszprém
HUNGARY, Veszprém : Laszlo Nagy of MKB Veszprem celebrates scoring during the EHF Champions League final four match MKB Veszprem vs Paris Saint-Germain in Veszprem, Hungary, on April 26, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Kevesebb, mint két hónap alatt rendbe hozták az orvosok a Flensburg ellen kéztörést szenvedő Nagy Lászlót. November végén a Celje ellen már ott lehet a pályán.

Két hét múlva, a Celje elleni szlovéniai Bajnokok Ligája-mérkőzésen térhet vissza a pályára Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya – közölte dr. Mahunka Zsolt, az MVM-Veszprém kézilabdacsapatának orvosa a Telekom Sporthír Szolgálattal.

Nagy László szeptember 26-án a Flensburg-Handewitt elleni BL-meccsen szenvedett kézközépcsonttörést. A földre kerülve egy német játékossal egyszerre akarta megkaparintani a labdát. Az ellenfél a küzdelem hevében Nagy kezére fogott rá, vélhetően akkorra erővel, illetve szögben, hogy a szorításnak a lövő kéz középcsontja nem tudott ellenállni. A sérült csapatkapitány még a reccsenést is hallotta.

Ilyen volt a törés Forrás: Instagram/Nagy László


A hiányát megérezte a Veszprém, mert bár a HC Zagrebet idegenben megverte, a PSG-től kikapott a BL-ben.

Csak óvatosan!

"Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy Nagy László keze mostanra teljesen meggyógyult, így a múlt héten már labdás edzéseken is részt vehetett.

Egyelőre csak lövésekre és labdaátvételekre vállalkozhat, a védekező munkában, tehát a test test elleni küzdelmekben még nem vehet részt. A legutóbbi röntgenvizsgálat azt mutatta, hogy a sérült részek újra megfelelően funkcionálnak, és szövődmény sem alakult ki" – mondta a csapat orvosa.

Ez csapatmunka volt

Nagy gyors gyógyulása Mahunka doktor szerint "igazi csapatmunka" eredménye. Veszprémben, és Budapesten is több orvos és fizioterapeuta foglalkozott vele, részesült speciális mágneses terápiában, kapott lézeres kezelést, többféle gyógytornán vett részt és viselt tapaszcsíkot is.