Vágólapra másolva!
A már továbbjutott Győri Audi ETO KC négy másodperccel a vége előtt kapott góllal 22-22-es döntetlent játszott a szintén középdöntős dán Midtjylland otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén. A magyar csapat öt pontot visz magával a január 8-án kezdődő középdöntőbe.

Eredmény, női BL, C csoport, 6. (utolsó) forduló:
Midtjylland (dán) - Győri Audi ETO KC 22-22 (12-10)
Ikast, IBF Arena
v.: Nikolic, Stojkovic (szerb)
gól: Woller 5, Jörgensen 5, Jensen 3, Burgaard 3, Pedersen 3, Ahlm 2/1, Kristiansen 1, illetve Amorim 5, Görbicz 5/5, Tomori 3, Sulland 2, Groot 2, Kovacsics 2, Bódi 1, Löke 1, Planéta 1
hetesek: 3/1, illetve 5/5
kiállítások: 4, illetve 10 perc

A magyar csapat eddigi egyetlen vereségét éppen a dán klubtól szenvedte el október 25-én az Audi Arénában (21-26), és most azt kellett szem előtt tartania, hogy a középdöntőbe ne négy, hanem lehetőség szerint hat pontot vigyen magával a maximális nyolcból.

Az első negyedórában fej fej mellett haladt a két csapat, majd 7-5-ös előnybe került a házigazda. Amikor pedig 9-6 lett az állás, akkor Ambros Martin időt kért. Eduarda Amorim révén sikerült felzárkózni, és a szünetig csökkenteni a különbséget (12-10).

Amorim öt gólt dobott Forrás: Gyorietokc.hu

A második félidő elején állva hagyta ellenfelét a Midtjylland, elhúzott 17-11-re, ekkor megint rendezni kellett a sorokat. Azonban továbbra is gyenge volt a támadójáték, sok lövést tudott blokkolni a dán védőfal, így ekkor még esély sem volt a felzárkózásra. Martin cserékkel próbált frissíteni, és ettől legalább a védelem feljavult.

A 48. percben, 18-15-nél a hazaiak kértek időt, de nem jöttek ki a hullámvölgyből. Emberelőnyben 18-17-re feljött az ETO, és a következő támadásnál Planéta Szimonetta is betalált (18-18). Jött a fordítás is, erre gyorsan újból időt kértek a hazaiak.

Görbicz magabiztosan dobta a heteseket Forrás: MTI/Kovács Anikó

A Midtjylland 14 perc után talált be Kiss Évának, és az utolsó perc 21-21-ről indult. A vendégek büntetőhöz jutottak 18 másodperccel a vége előtt, Görbicz Anita pedig nem hibázott. Ám Jörgensen még erre is válaszolt négy másodperccel a lefújás előtt (22-22).

Szombaton játszották:
Vardar (macedón) - Hypo NÖ (osztrák) 37-25 (15-14)

A végeredmény:
1. Győr 9 pont
2. Vardar 8
3. Midtjylland 7
4. Hypo NÖ 0

Az első három helyezett bejutott a január 8-án rajtoló középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket. Így a Győr öt, a Vardar négy, a Midtjylland pedig három ponttal folytatja a BL-ben.