Vágólapra másolva!
Nem adja fel olimpiai ambícióit a Magyar Kézilabda Szövetség, és egy utolsó utáni kiskaput találva próbálja kijuttatni a világbajnokságon leszerepelt női válogatottat. 

A magyar válogatott kikapott a nyolcaddöntőben Lengyelországtól, és bár egy darabig élt a remény, hogy mások kikaparják nekünk az olimpiai selejtezőt, végül nem jött össze a dolog: lemaradtunk a riói olimpiáról. A Magyar Kézilabda Szövetség azonban nem akar egyetlen lehetőséget sem kihasználatlanul hagyni.

"A Magyar Kézilabda Szövetség arról tájékoztatja a Nemzetközi Kézilabda Szövetséget, hogy

- olvasható a szövetség honlapján.

Kocsis Máté, a szövetség elnöke korábban jelezte, rendezni akarjuk a csoportot, ha selejtezünk Forrás: MTI/Origo

"Mivel a világbajnokság eredményei alapján Európa mellett az amerikai kontinensről szerepelhet két csapat az olimpiai selejtezőn, mégpedig a Pán-Amerikai Játékok 3. és 4. helyezettje, Uruguay és Mexikó, utóbbi csapatok bármelyikének esetleges visszalépése és egy újabb európai csapat selejtezőn való részvétele

szakmailag is megalapozott lehetne"

- folytatódik a közlemény.

Ha tehát valamelyik csapat visszalépne, mi szívesen vállalnánk az indulást az olimpiai selejtezőben. Már csak rá kellene venni valakit, hogy lépjen vissza. A "szakmai megalapozottság" egyébként nem rossz érv az olimpiai kézilabdatornát szervező IHF-nél, amely 2014-ben fogta, és kivágta a férfi vébéről a szabályosan kijutó Ausztráliát, és Németországnak adta a megüresedett helyet.