Vágólapra másolva!
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának másodedzője, Marko Krivokapic szerint egyáltalán nem meglepetés, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev az Európa-bajnoki cím megszerzését tűzte ki.

"Dujshebaevet ismerem játékosként és edzőként is, ezért engem nem lepett meg a kijelentése, hogy a magyar válogatott célja az aranyérem. Amikor a pályán volt, akkor is benne volt ez a győztes felfogás, és ő nem kamuból mond ilyeneket, ő ezt így is gondolja, és bízik benne, hogy a fiúknak is sikerül átadni ezt a mentalitást és pozitív hozzáállást" - nyilatkozta Marko Krivokapic a vajdasági Magyar Szónak.

A 39 éves egykori szerb válogatott balátlövő (akinek öccse, Milorad magyar válogatott volt) 2004 és 2013 között Spanyolországban kézilabdázott a Granollers (2004-2007), az Aragón (2007-2008) és a Valladolid (2008-2013) színeiben, zentai születésűként pedig ő végezte el a szombati Szerbia-Magyarország mérkőzés kezdődobását szülővárosa új sportcsarnokában.

Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

"A magyaroknak az önbizalom növelésének szempontjából jó, hogy először Montenegró, majd Oroszország következik, mert ha sikerül győzni ezeken a mérkőzéseken, akkor az lendületet adhat az együttesnek. A magyar csapat esetében a fiatalítás annyiból jelenthet gondot, hogy sok játékosnak nincs még Eb-n vagy vb-n szerzett tapasztalata. Nagy László egy gólt lőtt a Szerbia elleni két mérkőzésen, és én úgy láttam, hogy nagyon fáradt. Mivel ő szupersztár,

biztos vagyok benne, hogy az Eb-n egészen más teljesítménnyel rukkol majd elő"

- tette hozzá.

A szerb válogatottról azt mondta, mindenkit le tud győzni, de bárkitől képes kikapni. "Nekem tetszett a szerb válogatott zentai és kecskeméti játéka és hozzáállása is, különösen a magyarországi mérkőzésen játszottak jól. De az, hogy a lengyelek és a franciák ellen kezdenek, nem éppen kedvező" - mondta Krivokapic.

A magyar csapat január 16-án, szombaton Montenegró ellen kezd (18 óra), hétfőn Oroszország (18 óra), szerdán Dánia lesz az ellenfél. A csoportból három csapat jut a középdöntőbe.